Αυτά είναι τα νέα iPad Pro με επεξεργαστή M4 και διπλή οθόνη OLED!

Η Apple παρουσίασε όπως αναμενόταν τα επανασχεδιασμένα μοντέλα iPad Pro που τροφοδοτούνται από τον νέο επεξεργαστή M4 και διαθέτουν οθόνες Ultra Retina XDR OLED με δυνατότητα επιλογής ενός panel με νανο-υφή.

Το νέο iPad Pro προσφέρει σημαντικά λεπτότερο σχεδιασμό και ελαφρώς μεγαλύτερες επιλογές μεγέθους οθόνης 11 και 13 ιντσών. Το μοντέλο των 11 ιντσών έχει πάχος 5,3mm και ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό, ενώ το μοντέλο των 13 ιντσών έχει πάχος μόλις 5,1mm και ζυγίζει 250gr λιγότερο από το προηγούμενο αντίστοιχο μοντέλο. Η Apple σημειώνει ότι αυτό καθιστά το νέο iPad Pro το λεπτότερο προϊόν που έχει κατασκευάσει ποτέ. Διαθέτει βελτιωμένο θερμικό σχεδιασμό χάρη σε φύλλα γραφίτη στο κύριο περίβλημα και του χαλκού στο λογότυπο της Apple.



Η οθόνη Ultra Retina XDR OLED του iPad Pro χρησιμοποιεί δύο πάνελ σε σχεδιασμό tandem για να προσφέρει ακόμα καλύτερη φωτεινότητα έως και 1.000 nits για SDR και HDR, αλλά και
1.600 nits μέγιστη φωτεινότητα για HDR περιεχόμενο. Αποδίδει βαθύτερο, αληθινό μαύρο, περισσότερη λεπτομέρεια στις σκιές και σε χαμηλό φωτισμό, ευκρινέστατα φωτεινά σημεία και ανταποκρίνεται καλύτερα στο περιεχόμενο όπου υπάρχει κίνηση.

Το M4 chip είναι κατασκευασμένο με τεχνολογία 3nm δεύτερης γενιάς και διαθέτει μια νέα μηχανή απεικόνισης, καθώς και hardware accelerated mesh shading και ray tracing. Παρέχει έως και 50% ταχύτερη απόδοση CPU σε σχέση με το M2 στο προηγούμενο iPad Pro και τετραπλάσια απόδοση rendering.



Η μπροστινή κάμερα 12 megapixel του iPad Pro έχει μετακινηθεί στο πλάι της συσκευής για βελτιωμένη εμπειρία βιντεοκλήσεων. Η οπίσθια κάμερα υποστηρίζει πλέον εγγραφή βίντεο ProRes και Smart HDR 4. Διαθέτει επίσης και Adaptive TrueTone flash για καλύτερη σάρωση εγγράφων.

Το iPad Pro διατίθεται για πρώτη φορά με επιλογή οθόνης νανο-υφής. Το περίβλημα της συσκευής είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο και θα πωλείται σε ασημί και Space Black απόχρωση.



Το μοντέλο των 11 ιντσών ξεκινά από 999 δολάρια και το μοντέλο των 13 ιντσών από 1.299 δολάρια. Είναι διαθέσιμο για παραγγελία από σήμερα και η κυκλοφορία του ξεκινά την Τετάρτη 15 Μαΐου.

[Apple]

Loading