Tim Cook: Έχουμε πλεονεκτήματα που θα μας διαφοροποιήσουν στον τομέα του AI

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2024, ο CEO της Apple, Tim Cook, τοποθετήθηκε και πάλι για το project της Apple πάνω στην παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η Apple έχει "πλεονεκτήματα" που θα “διαφοροποιήσουν" την εταιρεία στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης και κάποια "πολύ συναρπαστικά πράγματα" θα μοιραστεί με τους χρήστες στο κοντινό μέλλον.

Συνεχίζουμε να αισθανόμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις δυνατότητες μας στην παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη. Κάνουμε σημαντικές επενδύσεις και ανυπομονούμε να μοιραστούμε σύντομα μερικά πολύ συναρπαστικά πράγματα με τους χρήστες μας. Πιστεύουμε στη μετασχηματιστική δύναμη και την υπόσχεση της Τεχνητής Νοημοσύνης και πιστεύουμε ότι διαθέτουμε πλεονεκτήματα που θα μας διαφοροποιήσουν σε αυτή τη νέα εποχή, συμπεριλαμβανομένου του μοναδικού συνδυασμού που προσφέρει η Apple με την απρόσκοπτη ενσωμάτωση hardware, software και υπηρεσιών, του πρωτοποριακού επεξεργαστή με τις κορυφαίες στον κλάδο νευρωνικές μηχανές μας και της σταθερής μας εστίασης στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, η οποία αποτελεί τη βάση για ό,τι δημιουργούμε.


Οι φήμες έχουν υποδείξει ότι τα πρώτα AI χαρακτηριστικά της Apple έχουν σχεδιαστεί για να τρέχουν απευθείας στη συσκευή και όχι σε κάποια υπηρεσία cloud, γεγονός που θα καταστήσει το AI της Apple πολύ πιο ιδιωτικό και ασφαλές από μια online λύση. Το πλάνο της Apple να έχει διαθέσιμη την παραγωγική AI στη συσκευή θα απαιτήσει σημαντική ισχύ CPU και GPU και η Apple σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην AI με το επερχόμενο M4 chip.

Δεν αποκλείεται ότι θα δούμε το νέο M4 chip στα νέα μοντέλα iPad Pro που θα παρουσιαστούν πιθανότατα στη σημερινή εκδήλωση Let Loose.

Loading