Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Windows 11 καταργείται!

Σε μια κάπως απρόσμενη ενέργεια, η Microsoft ανακοίνωσε το τέλος του Windows Subsystem for Android που επιτρέπει την εκτέλεση εφαρμογών Android στο Windows 11, με το φινάλε να έρχεται τον Μάρτιο του 2025.

Το Windows Subsystem for Android είναι ένα από τα ελάχιστα μοναδικά χαρακτηριστικά του Windows 11 που το διαφοροποιούν από τα Windows 10. Χάρη στο WSA, οι χρήστες μπορούν να τρέξουν εφαρμογές Android στους υπολογιστές τους, αν δεν υπάρχουν αντίστοιχες native εφαρμογές.

Εάν έχετε ήδη εγκατεστημένο το Amazon App Store και ορισμένες από τις εφαρμογές του στο Windows 11, μπορείτε να συνεχίσετε να τις χρησιμοποιείτε και να λαμβάνετε τεχνική υποστήριξη μέχρι τις 5 Μαρτίου 2025. Ωστόσο, δεν μπορείτε πλέον να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές και το ίδιο το κατάστημα.

Η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη του Windows Subsystem for Android (WSA). Ως αποτέλεσμα, το Amazon Appstore στο Windows και όλες οι εφαρμογές και τα παιχνίδια που εξαρτώνται από το WSA δεν θα υποστηρίζονται πλέον από τις 5 Μαρτίου 2025. Μέχρι τότε, η τεχνική υποστήριξη θα παραμείνει διαθέσιμη στους χρήστες.

Οι χρήστες που έχουν εγκαταστήσει το Amazon Appstore ή τις εφαρμογές Android πριν από τις 5 Μαρτίου 2024, θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές μέχρι την καταληκτική ημερομηνία στις 5 Μαρτίου 2025. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξής μας για περαιτέρω ερωτήσεις στη διεύθυνση support.microsoft.com.

Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της κοινότητας προγραμματιστών μας και παραμένουμε προσηλωμένοι στο να ακούμε τα σχόλια καθώς εξελίσσουμε τις εμπειρίες μας.

Η Microsoft κυκλοφορεί ενημερώσεις για το Windows Subsystem for Android σχεδόν κάθε μήνα, παρέχοντας στους χρήστες νέες δυνατότητες, βελτιώσεις και νέες εκδόσεις Android. Τώρα, όλη αυτή η προσπάθεια καταργείται, παρόμοια με τον τρόπο που η εταιρεία διέγραψε την πλατφόρμα VR, Windows Mixed Reality, στα τέλη του 2023.

Η Amazon έχει ήδη δημοσιεύσει ένα λεπτομερές FAQ με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι θα συμβεί με τις εφαρμογές Android στο Windows 11 και μπορείτε να το δείτε εδώ. Μέχρι στιγμής η Microsoft δεν έχει αποκαλύψει γιατί προχωρά σε αυτήν την κατάργηση.

[Microsoft]

Loading