Eye-Gaze: Η τεχνολογία της Microsoft για να γράφεις...με τα μάτια

Η Microsoft δημοσίευσε μια νέα πατέντα για μια συσκευή που ονομάζεται Eye-Gaze, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν και να αλληλεπιδρούν με ηλεκτρονικές συσκευές χωρίς τη χρήση των χεριών και των δακτύλων για πληκτρολόγηση. Αυτό θα μπορούσε δυνητικά να είναι μια σπουδαία τεχνολογία για σκοπούς προσβασιμότητας.

Χρησιμοποιεί αυτό που αναφέρεται ως τεχνολογία "dwell-free", που σημαίνει ότι η πληκτρολόγηση γίνεται με τη χρήση κινήσεων των ματιών με τα πλήκτρα σε μια οθόνη. Η ονομασία "dwell-free" προέρχεται από το γεγονός ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται να διατηρεί ή να "μένει" σε οπτική επαφή με ένα πλήκτρο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, μειώνοντας την καταπόνηση των ματιών.



Σύμφωνα με το Windows Report, το αξεσουάρ θα χρησιμοποιεί εργαλεία AI όπως η πρόβλεψη κειμένου και η μηχανική μάθηση για την πρόβλεψη λέξεων, είτε μέσω ενός οπτικού ίχνους στο πληκτρολόγιο είτε κοιτάζοντας τα πρώτα και τα τελευταία γράμματα της λέξης και αφήνοντας τη συσκευή να την προβλέψει. Η συσκευή αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει σε smartphones, tablets και υπολογιστές και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γραπτά μηνύματα, email, web browsers, μηχανές αναζήτησης και οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές με επιλογές εισαγωγής κειμένου.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αλληλεπιδράσετε με εφαρμογές με άλλους τρόπους, όπως η χρήση του Eye-Gaze για να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί σε ένα web browser. Θα μπορούσε επίσης να επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν ρυθμίσεις όπως η ένταση του ήχου ή η φωτεινότητα μέσω κινήσεων των ματιών. Υπάρχει πληθώρα τρόπων με τους οποίους αυτή η συσκευή μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλες συσκευές.

[via]

Loading