Link History: Η νέα λειτουργία του Facebook και πως να την απενεργοποιήσεις

Η Meta λανσάρει σταδιακά μια νέα λειτουργία για τη mobile εφαρμογή του Facebook, η οποία ονομάζεται Link History, είναι προαιρετική και ουσιαστικά αν την ενεργοποιήσεις θα σου εμφανίζεται μια λίστα με links που έχεις πατήσει και δει τις τελευταίες 30 ημέρες μέσω του in-app browser του κοινωνικού δικτύου σε συσκευές Android και iOS.

Αν και το Link History είναι προαιρετικό, η Meta το έχει ενεργοποιημένο εξαρχής σε όλους τους χρήστες (σε όσους έχει φτάσει μέχρι στιγμής) και χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα δραστηριότητας για να σερβίρει στοχευμένες διαφημίσεις. Φυσικά, η εταιρεία το προωθεί λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσεις ποτέ ξανά κανένα link που σε ενδιαφέρει…Επιπλέον, η Meta ξεκαθαρίζει ότι τα links που ανοίγεις μέσα από τις συνομιλίες στο Facebook Messenger δεν αποθηκεύονται στο Link History. 

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Link History αρκεί να πατήσετε ένα οποιοδήποτε link μέσα από την εφαρμογή του Facebook για να ανοίξει στον in-app browser του κοινωνικού δικτύου. Στη συνέχεια πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις κάθετες τελείες κάτω δεξιά και επιλέξτε Go to Settings. Εκεί θα δείτε τον σχετικό διακόπτη για τη λειτουργία.

Να σημειωθεί ότι εάν απενεργοποιήσετε το Link History, τότε θα διαγραφεί αυτόματα όλο το ιστορικό των links που έχετε επισκεφθεί τις τελευταίες 30 ημέρες, αλλά η Meta αναφέρει πως ενδέχεται να περάσουν έως και 90 ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαγραφής.

[Meta]

Loading