Η Samsung λαμβάνει 75 βραβεία στα iF Design Awards 2024

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι έλαβε συνολικά 75 διακρίσεις στα International Forum (iF) Design Awards 2024, ένα διεθνούς κύρους γερμανικό διαγωνισμό design. Μεταξύ των διακρίσεων περιλαμβάνονται δύο χρυσά βραβεία για την τηλεόραση Samsung OLED (S95C) και τη συσκευασία του Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition.

Τα βραβεία iF Design Awards, που θεσπίστηκαν το 1953 ως Die Gute Industrieform e.V., αξιολογούν ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της διαφοροποίησης και του αντίκτυπου, σε συνολικά εννέα κατηγορίες: Σχεδιασμός προϊόντων, Σχεδιασμός συσκευασίας, Σχεδιασμός επικοινωνίας, Εσωτερική αρχιτεκτονική, Επαγγελματική ιδέα, Σχεδιασμός υπηρεσιών, Αρχιτεκτονική, Εμπειρία του Χρήστη (UX) και Διεπαφή του Χρήστη (UI).

"Ο σχεδιασμός των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες βιώνουν αυτά τα προϊόντα και τα βραβεία αυτά σηματοδοτούν τη συνεχή πρόοδο που έχει σημειώσει η Samsung σε αυτόν τον τομέα", δήλωσε ο TM Roh, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Corporate Design Center της Samsung Electronics. "Ενώ συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα στον σχεδιασμό που είναι ουσιαστικός και πιστός στο σκοπό του προϊόντος, προχωρώντας μπροστά, θα εναρμονιστούμε με τον μεταβαλλόμενο τρόπο ζωής των καταναλωτών και θα αναβαθμίσουμε τις εμπειρίες τους μέσω της διαρκούς σχεδιαστικής καινοτομίας". 

Χρυσά Βραβεία για Δύο Προϊόντα

Η OLED ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (S95C) έχει εξαιρετικά λεπτό πάχος 9,9 χιλιοστών, το οποίο ελαχιστοποιεί το κενό κατά την εγκατάσταση της τηλεόρασης, επιτρέποντάς της έτσι να στερεωθεί πολύ κοντά στον τοίχο. Αυτό βελτιώνει την ποιότητα του χώρου, ενώ μεγιστοποιεί τις καθηλωτικές οπτικοακουστικές εμπειρίες των χρηστών με το εφαρμοσμένο Dolby Atmos, το οποίο παρέχει ρεαλιστικό, τρισδιάστατο ήχο.

Η Συσκευασία του Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition αντικατοπτρίζει το ημιτελές στυλ του Maison Margiela χρησιμοποιώντας ένα ξεχωριστό σχέδιο ραφής. Ολόκληρο το περίβλημα της συσκευασίας μοιάζει με ένα αρχειακού δείγματος κουτί που χρησιμοποιείται σε βιοτεχνικά καταστήματα για την αποθήκευση διαφόρων υφασμάτων και κλωστών. Επιπλέον, το υφαντό ύφασμα βιβλίου με βάση το χαρτί, που καλύπτει το εξωτερικό της συσκευασίας, συνδυάζει άψογα τη συσκευή με την αισθητική υψηλής ραπτικής του ατελιέ του Maison Margiela.

Τα 75 βραβεία της Samsung Electronics αφορούσαν όλες τις κατηγορίες σχεδιασμού. Εκτός από τα Χρυσά Βραβεία για την τηλεόραση OLED (S95C) και τη συσκευασία του Galaxy Z Flip5 Maison Margiela Edition, η Samsung έλαβε βραβεία στην κατηγορία Σχεδιασμός Προϊόντος για το Bespoke AI Laundry Combo, ένα  προϊόν που συνδυάζει το πλυντήριο και το στεγνωτήριο σε μία συσκευή, το Music Frame, ένα προσαρμόσιμο ασύρματο ηχείο σχεδιασμένο να ενσωματώνεται εκπληκτικά στον περιβάλλοντα χώρο και τα Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5.

Άλλα προϊόντα και υπηρεσίες που διακρίθηκαν είναι το Samsung Now+, το Q Symphony και το Design Samsung Website. Το Samsung Now+ (δεν διατίθεται στην Ελλάδα) εμφανίζει χρήσιμες πληροφορίες, όπως ο καιρός ή μια ζωντανή ροή από την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού, χωρίς καν να είναι ενεργοποιημένη η τηλεόραση, το Q Symphony μεγιστοποιεί τις συναρπαστικές εμπειρίες με τη χρήση τεχνολογίας ήχου AI για την ανάλυση των χώρων θέασης των καταναλωτών και η νεότερη έκδοση του Design Samsung Website διαθέτει βελτιωμένη εμπειρία, σε σύγκριση με την προηγούμενη version, για κινητά και φιλική προς το χρήστη διεπαφή.

Loading