Προβλήματα και για τα YouTube και Discord

Αρκετές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν διακοπές λειτουργίας εδώ και λίγη ώρα, καθώς εκτός από τα Threads, Facebook, Messenger και Instagram έρχονται αναφορές τόσο για το Discord, όσο και για το YouTube! Για το τελευταίο, μάλιστα, υπάρχει επιβεβαίωση από την ίδια τη Google.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση στη σελίδα υποστήριξης της Google, οι χρήστες ενδέχεται να βλέπουν μια άδεια αρχική σελίδα, μηνύματα σφάλματος, περιστρεφόμενα γρανάζια κατά την κύλιση στο Shorts και να ξεμένουν από βίντεο για να παρακολουθήσουν στην ανεξάντλητη ροή των Shorts.

Η αιτία αυτών των εκτεταμένων διακοπών παραμένει άγνωστη. Μερικές φορές, πολλές πλατφόρμες πέφτουν ταυτόχρονα, αν χρησιμοποιούν τις ίδιες cloud computing υπηρεσίες, όπως το AWS (Amazon Web Services). Ωστόσο, η AWS δεν αναφέρει κανένα πρόβλημα και, επιπλέον, εταιρείες όπως η Meta και η Google είναι αρκετά μεγάλες ώστε να λειτουργούν κέντρα δεδομένων ανεξάρτητα από παρόχους όπως το AWS, καθιστώντας τις διακοπές αυτής της φύσης ασυνήθιστες.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι υπάρχει γενικό πρόβλημα που δεν αφορά μόνο τη Meta και μένει να δούμε από ώρα σε ώρα πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και φυσικά να μάθουμε ποια είναι η αιτία.

Loading