Samsung Galaxy S24 Ultra: Πήγε στο Διάστημα και φωτογράφισε εντυπωσιακά τη Γη! [Photos]

Οι κατασκευαστές smartphones λατρεύουν να επιδεικνύουν πόσο καλές είναι οι κάμερές τους με διάφορους εφευρετικούς τρόπους, αλλά η Samsung το πήγε σε άλλο επίπεδο. Η εταιρεία έστειλε τέσσερα Galaxy 24 Ultra στο Διάστημα για να τραβήξουν φωτογραφίες από τις δυτικές ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το PetaPixel, η Samsung χρησιμοποίησε τέσσερις ειδικά σχεδιασμένους ελαφρούς σκελετούς από ανθρακονήματα που συνδέθηκαν με στρατοσφαιρικά μπαλόνια γεμάτα με υδρογόνο. Στη συνέχεια, τα smartphones προσαρτήθηκαν σε ειδικά σχεδιασμένες τρισδιάστατες βάσεις, οι οποίες επέτρεψαν στον υπολογιστή να καταγράψει εικόνες χρησιμοποιώντας διάφορες γωνίες και προσανατολισμούς. Οι φωτογραφίες που μοιράστηκε η Samsung, δείχνουν μια ποικιλία λήψεων από τον ευρυγώνιο φακό, 1x, 3x, 5x και φυσικά από τον κύριο αισθητήρα 200MP.

Τα αερόστατα εκτοξεύτηκαν από τέσσερις τοποθεσίες μεταξύ 25 και 31 Ιανουαρίου 2024: Λος Άντζελες, Λας Βέγκας, Γκραντ Κάνιον και τα βουνά της Σιέρα Νεβάδα. Σύμφωνα με τη Samsung, αυτό έγινε "για να αποτυπωθεί μια ποικιλία τοπίων που θα δοκίμαζαν πραγματικά τις δυνατότητες του S24 Ultra".

Οι τέσσερις συσκευές ανέβηκαν τελικά στα 36km πάνω από τη Γη. Αν και τεχνικά δεν είναι το Διάστημα, αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από το ύψος που πετούν τα εμπορικά αεροπλάνα, τα οποία συνήθως ταξιδεύουν σε υψόμετρο περίπου 10km. Είναι επίσης αρκετά ψηλά για να φανεί η καμπυλότητα της Γης.

Απολαύστε στη γκαλερί που ακολουθεί τις λήψεις από το Samsung Galaxy S24 Ultra!

Loading