Το iOS 17.5 επιτρέπει το download εφαρμογών στο iPhone από ιστοσελίδες

Η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη beta του iOS 17.5 για developers και, όπως αναμενόταν, η ενημέρωση εισάγει την υποστήριξη για τη δυνατότητα λήψης εφαρμογών από ιστοσελίδες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην έκδοση iOS 17.4, η Apple άρχισε να επιτρέπει στους developers να προσφέρουν τις εφαρμογές τους μέσω third-party καταστημάτων εφαρμογών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να συμμορφωθεί με τον Digital Markets Act. Η Apple είχε αρχικά την πρόθεση οι εφαρμογές να είναι διαθέσιμες μόνο μέσω αυτών των αγορών, αλλά τον περασμένο μήνα, η εταιρεία επιβεβαίωσε πως θα προσθέσει υποστήριξη για τη λήψη εφαρμογών απευθείας από ιστοσελίδες.

Για να προσφέρουν μια εφαρμογή για λήψη από μια ιστοσελίδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι developers πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. Οι προγραμματιστές θα πρέπει να είναι μέλη του Apple Developer Program για δύο συνεχή έτη ή περισσότερα και να έχουν μια εφαρμογή με περισσότερες από ένα εκατομμύριο πρώτες εγκαταστάσεις στο iOS στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το προηγούμενο έτος. Άλλες απαιτήσεις περιλαμβάνουν την υποβολή στη διαδικασία συμβολαιογραφικής επικύρωσης της Apple και τη δημοσίευση διαφανών πολιτικών συλλογής δεδομένων.

Η Apple θα παρέχει στους εξουσιοδοτημένους developers ένα API που θα τους επιτρέπει να προσφέρουν τις εφαρμογές τους για λήψη μέσω του Διαδικτύου. Οι εφαρμογές που θα κατεβαίνουν με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας, να αποκαθίστανται, να ενημερώνονται και άλλα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple εγκρίνει τη λήψη μιας εφαρμογής απευθείας από μια ιστοσελίδα. Η υποστήριξη αυτού του χαρακτηριστικού θα επιτρέψει τη λήψη εφαρμογών όπως το Spotify, το Fortnite και άλλες απευθείας στα iPhone, εφόσον οι δημιουργοί πίσω από αυτές τις εφαρμογές επιλέξουν να συμφωνήσουν με τους όρους της Apple. Οι εφαρμογές που προσφέρονται μέσω του Διαδικτύου δεν χρειάζεται να πληρώσουν προμήθεια στην Apple, αλλά υπόκεινται στο Core Technology Fee του 0,50 ευρώ.

Όπως και με τα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών, οι λήψεις εφαρμογών από το Διαδίκτυο είναι διαθέσιμες μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό τους όρους του DMA. Σημειώστε ότι οι εφαρμογές μπορούν να κατέβουν με αυτόν τον τρόπο μόνο στο iPhone, καθώς οι αλλαγές δεν ισχύουν για το iPad.

Loading