Αυτό είναι το πρώτο video clip που δημιουργήθηκε από την AI!

Αν και ο OpenAI δεν έχει ακόμη διαθέσει το εντυπωσιακό μοντέλο μετατροπής κειμένου σε video Sora στο κοινό, η ικανότητα του να παράγει απίστευτα ρεαλιστικά video clips υψηλής ανάλυσης μας έχει ήδη δώσει μερικά δείγματα γραφής από κάποιους κινηματογραφιστές, ενώ τώρα ήρθε η ώρα να περάσει η χρήση του και στον κόσμο των μουσικών video clip.

Σε πρώτη φάση παρακολουθήσαμε εντυπωσιακά video clips που δημιουργήθηκαν από προτροπές κειμένου, ενώ ένα μήνα αργότερα ακολούθησαν μερικά μικρού μήκους βίντεο από ταλαντούχους δημιουργούς. Αυτή τη φορά, πάντως, είχαμε την πρώτη πραγματικά επίσημη δουλειά με αξιοποίηση του Sora από τον σκηνοθέτη Paul Trillo για το τραγούδι The Hardest Part του Ernest Weatherly Greene Jr. (aka Washed Out).

Ο Trillo ζήτησε από την εικονική κάμερα του Sora να δημιουργήσει τα γρήγορα εναλλασσόμενα οπτικά στοιχεία καθώς κινείται. Το video διάρκειας περίπου 4 λεπτών δημιουργήθηκε ουσιαστικά από τη συνένωση 55 clip που παρήγαγε το Sora με γραπτές εντολές του Trillo, ο οποίος σημειώνει ότι τα επεξεργάστηκε από ελάχιστα έως καθόλου για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα!

Loading