Διαθέσιμη η νέα έκδοση Adobe Photoshop με νέα AI εργαλεία παραγωγής εικόνας

Η Adobe έχει προσθέσει πολλά χαρακτηριστικά βασισμένα στην Τεχνητή Νοημοσύνη στα διάφορα προϊόντα λογισμικού της τον τελευταίο χρόνο. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η προσθήκη της δυνατότητας δημιουργίας εικόνων με βάση την AI Firefly στις εφαρμογές της Creative Cloud, όπως το κορυφαίο προϊόν της, το Photoshop.

Ωστόσο, η Adobe ανακοίνωσε ότι κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του Photoshop, η οποία όχι μόνο περιλαμβάνει ορισμένες νέες λειτουργίες και βελτιώσεις επεξεργασίας εικόνων AI, αλλά και το νέο μοντέλο Firefly Image 3 Foundation Model για τη δημιουργία περιεχομένου βασισμένου σε AI από προτροπές κειμένου.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το Firefly Image 3 θα είναι σε θέση να δημιουργεί εικόνες υψηλότερης ποιότητας σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, με μεγαλύτερη ποικιλία και λεπτομέρειες. Επίσης, αναμένεται να έχει καλύτερη κατανόηση των προτροπών κειμένου. Το Firefly Image 3 θα συμπεριληφθεί επίσης στη νέα beta έκδοση του Photoshop. Η Adobe αναφέρει ότι το λογισμικό θα περιλαμβάνει βελτιώσεις στις δυνατότητες επεξεργασίας Generation Fill AI με ορισμένες νέες λειτουργίες:

  • Το Reference Image βοηθά τους δημιουργούς να επιτύχουν τα αποτελέσματα που φαντάζονται, χρησιμοποιώντας εικόνες που επιλέγει ο χρήστης ως πηγή έμπνευσης.
  • Το Text to Image με το Generate Image μειώνει την απόσταση μεταξύ της κενής σελίδας και του εκπληκτικού περιεχομένου με πλήρεις δυνατότητες μετατροπής κειμένου σε εικόνα απευθείας μέσα στο Photoshop για πρώτη φορά.
  • Το Generate Background αντικαθιστά και δημιουργεί φόντα, καθιστώντας ευκολότερη από ποτέ τη δημιουργία περιεχομένου που συνδυάζεται άψογα με τις υπάρχουσες εικόνες.
  • Το Generate Similar επιτρέπει στους δημιουργούς να επαναλαμβάνουν με παραλλαγές που επιλέγουν, για να εξερευνήσουν βαθύτερα τις ιδέες δημιουργίας με ακριβέστερο έλεγχο.
  • Το Enhance Detail τελειοποιεί τις εικόνες για να βελτιώσει την ευκρίνεια και τη σαφήνεια

Η νέα έκδοση του Photoshop είναι διαθέσιμη στη beta έκδοση για desktops από σήμερα. Το Firefly Image 3 είναι επίσης διαθέσιμο σε beta έκδοση και μπορείτε να έχετε πρόσβαση από την επίσημη ιστοσελίδα του. Το δωρεάν και το επί πληρωμή πρόγραμμα της Adobe προσφέρουν διαφορετικές ποσότητες Generative Credits που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εικόνων στην ιστοσελίδα.

Εκτός από το νέο Photoshop και το Firefly Image 3, η Adobe ανακοίνωσε επίσης νέες εκδόσεις των εφαρμογών Adobe Express για smartphones. Είναι πλέον διαθέσιμες με μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Περιλαμβάνουν τη δημιουργία εικόνων Firefly AI, λειτουργίες επεξεργασίας, όπως Text Effects, Generative Fill, και πολλά άλλα.

[Adobe]

Loading