Apple: Πτώση στον τζίρο και πτώση 10% στις πωλήσεις iPhone

Η Apple ανακοίνωσε τα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα, αυτή τη φορά για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2024 που έληξε στις 30 Μαρτίου. Ο τζίρος ανήλθε στα 90,753 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, αλλά ήταν μειωμένος κατά 4% σε σχέση με τα 94,836 δισ. δολάρια της ίδιας περιόδου πριν από ένα χρόνο. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 23,636 δισ. δολάρια για το τρίμηνο, τα οποία ήταν επίσης μειωμένα από τα περυσινά 24,160 δισ. δολάρια.

Ο CEO της Apple, Tim Cook, παραχώρησε συνέντευξη στο CNBC σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα. Ο Cook δήλωσε ότι είναι δύσκολο να συγκρίνει κανείς τα αποτελέσματα του περασμένου τριμήνου με την ίδια περίοδο του 2023. Αυτό συνέβη επειδή πριν από ένα χρόνο, η Apple κατέγραψε 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αργοπορημένες πωλήσεις για το τότε τρέχον iPhone 14 λόγω προβλημάτων εφοδιασμού που δημιουργήθηκαν από την πανδημία COVID-19.

Ο τζίρος των iPhone από το τελευταίο τρίμηνο διαμορφώθηκε στα 45,96 δισ. δολάρια, αλλά είναι μειωμένος κατά 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ο τζίρος των iPad έφτασε τα 5,6 δισ. δολάρια, τα οποία ήταν επίσης μειωμένα κατά 17% σε σχέση με πέρυσι. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι το τμήμα των Services κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ τζίρου με 23.9 δισ. δολάρια, γεγονός που δικαιώνει απόλυτα την Apple για την στροφή της στις υπηρεσίες.

[Apple]

Loading