WhatsApp: Ετοιμάζει λειτουργία People Nearby για αποστολή αρχείων offline

Το WhatsApp φέρεται να δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν και να μοιράζονται αρχεία ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός σύνδεσης (offline). Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται έγγραφα, πολυμέσα και άλλα αρχεία με τις επαφές τους χωρίς σύνδεση στο Internet.

Η νέα λειτουργία ανταλλαγής αρχείων χωρίς σύνδεση στο WhatsApp εντοπίστηκε από το WABetaInfo και ονομάζεται People Nearby. Η λειτουργία που θυμίζει τα Nearby Share του Android και το AirDrop της Apple, εντοπίστηκε στην εφαρμογή WhatsApp beta v2.24.9.22 για συσκευές Android. Σύμφωνα με την αναφορά, το People Nearby αξιοποιεί την κεραία Bluetooth για τη μεταφορά αρχείων μεταξύ των συσκευών, επομένως δεν απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο. Όπως φαίνεται και στα screenshots, θα υπάρχει μια ειδική ενότητα People Nearby μέσα στην εφαρμογή WhatsApp.

Οι χρήστες του WhatsApp θα πρέπει να παραχωρήσουν όλα τα απαραίτητα δικαιώματα για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά το People Nearby. Αυτές οι άδειες περιλαμβάνουν την πρόσβαση στα media, το Bluetooth για την εύρεση και τη σύνδεση με συσκευές στο τοπικό δίκτυο και την πρόσβαση στην τοποθεσία. Η επιλογή People Nearby βρίσκεται στην ενότητα Settings > People Nearby. Αφού χορηγηθούν τα απαραίτητα δικαιώματα, το People Nearby θα αναζητήσει κοντινές συσκευές. Ωστόσο, για να είναι δυνατή η ανακάλυψη, η λειτουργία θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη και στις δύο συσκευές. Έτσι, δεν μπορείτε να αρχίσετε να στέλνετε αρχεία σε οποιονδήποτε απλά ενεργοποιώντας τη λειτουργία για τη συσκευή σας.

Το WABetaInfo σημειώνει ότι το People Nearby προστατεύεται από end-to-end κρυπτογράφηση. Ο αριθμός τηλεφώνου σας θα είναι επίσης κρυμμένος καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εντοπισμού και μεταφοράς. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα λανσαριστεί και αν θα είναι διαθέσιμο και στην εφαρμογή WhatsApp για συσκευές iOS.

*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το Eyestetix Studio on Unsplash

[via]

Loading