28 Years Later: Το νέο sequel με τον Cillian Murphy γυρίστηκε με iPhone 15 Pro Max!

Με προϋπολογισμό 75 εκατομμυρίων δολαρίων, το 28 Years Later του Danny Boyle θα γίνει η πρώτη μεγάλη ταινία blockbuster που θα έχει γυριστεί με iPhone, όπως αναφέρει το Wired.

Η επερχόμενη post-apocalyptic βρετανική ταινία τρόμου γυρίστηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού χρησιμοποιώντας το iPhone 15 Pro Max ως κύρια κάμερα, μαζί με πρόσθετο εξοπλισμό όπως κλουβιά αλουμινίου και εξαρτήματα φακών. Οι κινηματογραφιστές του 28 Years Later προφανώς έλαβαν τεχνική βοήθεια απευθείας από την Apple. Το 28 Years Later είναι η συνέχεια των ταινιών «28 Days Later» (2002) και «28 Weeks Later» (2007), οι οποίες περιγράφουν τα επακόλουθα μιας πανδημίας τύπου ζόμπι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αρχική ταινία «28 Days Later» γυρίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε τυπική ευκρίνεια 480p με μια Canon XL-1 - μια βιντεοκάμερα καταναλωτικής ποιότητας που έγραφε δεδομένα σε ταινίες MiniDV.Αυτό οφειλόταν εν μέρει στην ανάγκη να γυριστούν πολύπλοκες σκηνές που απεικόνιζαν ένα εγκαταλελειμμένο κεντρικό Λονδίνο κάτω από πολύ περιορισμένο χρόνο, όπου οι ογκώδεις παραδοσιακές κινηματογραφικές κάμερες θα χρειάζονταν πολύ χρόνο για να στηθούν.Η μοναδική αισθητική της ψηφιακής λήψης έγινε στη συνέχεια ένα εμβληματικό μέρος της ταινίας, οπότε η χρήση iPhone για τη λήψη της τελευταίας προσθήκης της σειράς φαίνεται να αποτίει φόρο τιμής στη χρήση βιντεοκάμερας στην αρχική ταινία.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ κινηματογραφιστής της αρχικής ταινίας, Anthony Dod Mantle, επιστρέφει επίσης στο πλευρό του Boyle.

Αρκετές ταινίες μικρότερης κλίμακας έχουν ήδη γυριστεί με iPhone, όπως το «Tangerine» (2015) του Sean Baker και το «Unsane» (2018) του Steven Soderbergh, αλλά αυτές οι ταινίες ήταν τίτλοι περιορισμένης κυκλοφορίας και χαμηλού προϋπολογισμού σε σύγκριση με την επερχόμενη ταινία του Boyle. Το «28 Years Later» αναμένεται να είναι η πρώτη ταινία μιας νέας τριλογίας ταινιών σε σενάριο του Alex Garland. Αναμένεται επίσης να επιστρέψει ο πρωταγωνιστής της πρώτης ταινίας, ο Cillian Murphy, ο οποίος είχε κάνει θραύση στην αρχική ταινία.

Το 28 Years Later αναμένεται στους κινηματογράφους στις 20 Ιουνίου 2025.

[via]

Loading