Acer TravelMate P6 14 AI: Το νέο Copilot+ PC με Intel Core Ultra (Series 2) και βάρος λιγότερο από 1kg! [IFA 2024]

Η Acer, ο ηγέτης στην αγορά  Copilot+ PCs κάτω του 1 kg, παρουσίασε στην IFA 2024 το νέο TravelMate P6 14 AI, που προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, φορητότητα και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για επιχειρήσεις και ιδρύματα. Αυτός ο νέος φορητός υπολογιστής Windows 11 Pro με επεξεργαστή Intel Core Ultra (Series 2) με ενσωματωμένη NPU, διαθέτει έως και 120 συνολικές επιδόσεις AI πλατφόρμας TOPS σε ένα συμπαγές πλαίσιο από ανθρακονήματα.  

«Η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, απαιτώντας από εταιρείες και επιχειρήσεις να την ενσωματώσουν στον ιστό της υποδομής πληροφορικής τους για να επιλύσουν γρήγορα προβλήματα και να βελτιώσουν τη ροή εργασίας και την επικοινωνία», δήλωσε ο James Lin, General Manager, Notebooks, Acer Inc. «Με τον νεότερο επεξεργαστή Intel Core Ultra στο τιμόνι, το TravelMate P6 14 AI παρέχει στους εργαζόμενους αξιοσημείωτη ισχύ και μας επέτρεψε να συνδυάσουμε τα πιο πρόσφατα εργαλεία και λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, απίστευτη απόδοση ισχύος και ενσωματωμένη προστασία ασφαλείας σε μια βολική, υπερφορητή μορφή.»

Αυτό το τελευταίο TravelMate διαθέτει μια εκπληκτική οθόνη 14 ιντσών WQXGA+ (2880x1800) 16:10 με τεχνολογία IPS ή πάνελ WUXGA (1920x1200) με υψηλή φωτεινότητα 400 nit και χρωματική γκάμα 100% sRGB, υποστηρίζοντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Τα λεπτά πλαίσια και η υψηλή αναλογία screen-to-body 82% μεγιστοποιούν την περιοχή της οθόνης για πιο καθηλωτικές εμπειρίες θέασης.

Οι νέοι επεξεργαστές Intel Core Ultra διαθέτουν έως και 48 TOPS NPU απόδοσης AI, έως και 32 GB LPDDR5X στο πακέτο μνήμης και μπαταρία 65 Wh, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτο multitasking και εκτεταμένη παραγωγικότητα, καθώς και γραφικά Intel® Arc™ επόμενης γενιάς για τελευταίας τεχνολογίας δημιουργίες AI. Προσφέροντας PCIe Gen4 SSD υψηλής ταχύτητας, η έκδοση Intel® Evo TravelMate P6 14 AI παρέχει άφθονο χώρο αποθήκευσης και γρήγορη μεταφορά δεδομένων για τη διαχείριση μεγάλου φόρτου εργασίας. Το αθόρυβο πληκτρολόγιο, με απόσταση διαδρομής 1,55 mm, υποστηρίζει αθόρυβη και άνετη πληκτρολόγηση και διαθέτει ένα βολικό πλήκτρο σίγασης μικροφώνου.

Καινοτόμα εργαλεία AI

Όταν χρησιμοποιείται η NPU, το λογότυπο AI, που βρίσκεται επάνω στην επιφάνεια αφής του TravelMate P6 14 AI, ανάβει για να υποδείξει τη δραστηριότητα. Το Acer Experience Zone στο TravelMate Sense app φιλοξενεί ισχυρές λειτουργίες AI για συνεργασία και δημιουργία. Το Acer Assist είναι ένας εικονικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή, που αξιοποιεί μοντέλα μεγάλων γλωσσών και τοπικά αρχεία για την υποστήριξη τεχνικών ερωτημάτων, τη σύνοψη εγγράφων και συνόλων δεδομένων και την αντιμετώπιση προβλημάτων μέσω απλών μηνυμάτων χωρίς κανένα από τα δεδομένα να φεύγει από τη συσκευή. Το Acer LiveArt 2.0 έχει τη δυνατότητα εύκολης αφαίρεσης φόντου σε μία φωτογραφία[] και δημιουργεί depth maps σε εικόνες 2D. Επιπρόσθετα, το GIMP και το Stable Diffusion plugin της Intel υποστηρίζουν τη δημιουργία εικόνων και φωτογραφιών με λίγα μόνο κλικ, καθώς και εισαγωγή κειμένου.

Το Acer QuickPanel εκκινείται αυτόματα όταν ενεργοποιείται η κάμερα, έτσι ώστε οι ρυθμίσεις της κάμερας και του μικροφώνου να μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα. Το Acer PurifiedView 2.0 δημιουργεί ομαλότερη τηλεδιάσκεψη και live streaming, ενώ βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας μέσω της NPU. Οι δυνατότητες που είναι ενισχυμένες με AI, όπως το Portrait Refinement, το Gentle Lighting και το Super Sharp, μπορούν να εξομαλύνουν διακριτικά την εμφάνιση και να βελτιώσουν τον φωτισμό, την αντίθεση χρωμάτων και την ανάλυση, διατηρώντας παράλληλα ένα φυσικό λουκ, ώστε να βοηθήσουν τους χρήστες να εμφανίζονται όσο το δυνατόν καλύτερα στις βιντεοκλήσεις. Το Acer PurifiedVoice 2.0 με AI Noise Reduction και τριπλή συστοιχία μικροφώνων βοηθά τους χρήστες να ακούγονται καλύτερα, με τη δυνατότητα να καταστέλλουν τον θόρυβο του περιβάλλοντος και να βελτιώνουν τη φωνή του βασικού ηχείου. Επιπλέον, οι εμπειρίες Copilot+ PC AI θα είναι διαθέσιμες στη συσκευή TravelMate μέσω δωρεάν ενημερώσεων που έρχονται φέτος.

Ισχυρή ασφάλεια, ανθεκτικότητα και συνδεσιμότητα

Το TravelMate P6 14 AI παρέχει προηγμένες δυνατότητες ασφάλειας και διαχείρισης με κάμερα QHD IR για γρήγορη και ασφαλή σύνδεση χωρίς να απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης. Διαθέτει επίσης κλείστρο απορρήτου για προστασία από τους χάκερ. Η τεχνολογία Acer User Sensing Technology χρησιμοποιεί έναν ενσωματωμένο αισθητήρα AI, που βασίζεται στην όραση, για να ανιχνεύει με ακρίβεια άτομα ανάλογα με την εμβέλεια και την κίνηση. Βοηθά στην ασφάλεια των δεδομένων κλειδώνοντας την οθόνη όταν φεύγει ο κάτοχος του και ενεργοποιείται γρήγορα όταν αυτός επιστρέψει. Το ενσωματωμένο Acer ProShield Plus προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες ασφάλειας και διαχείρισης σε μια single-client κονσόλα.

Το νέο TravelMate είναι ανθεκτικό και μπορεί να αντέξει τις κακουχίες της ζωής στον δρόμο χάρη στη συμμόρφωση με τις στρατιωτικές προδιαγραφές MIL-STD 810H και το Acer Dust Defender, το οποίο συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της συσσώρευσης σκόνης που μπορεί να επιβραδύνει την απόδοση. Παρέχει επίσης την πιο πρόσφατη ασύρματη συνδεσιμότητα, συμπεριλαμβανομένου του Wi-Fi 7 με ταχύτητες έως και 5,8 Gbps. Το ενσωματωμένο Bluetooth® 5.4 αυξάνει την ποιότητα ομιλίας και ήχου και έχει βελτιωμένη προσβασιμότητα για χρήση ακουστικών βαρηκοΐας με laptops. Η θύρα USB 4 Type-C - που υποστηρίζει Thunderbolt 4, η θύρα HDMI 2.1 και οι δύο θύρες USB 3.2 Gen1 Type-A υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα περιφερειακών, οθονών και συσκευών.

Οικολογική σχεδίαση

Ανακυκλωμένα υλικά ενσωματώνονται στον σχεδιασμό και τη συσκευασία του TravelMate P6 14 AI, ενώ είναι επίσης EPEAT-registered και TCO 9 certified, πληρώντας τα αυστηρότερα κριτήρια αειφορίας. Επιπλέον, οι επιλογές έκδοσης Intel Evo εγγυώνται κορυφαία απόδοση.

Ισχυρό Business Support 

Η σουίτα εμπορικών λύσεων της Acer βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται λειτουργίες πληροφορικής και να προστατεύουν δεδομένα. Το λογισμικό TravelMateSense επιτρέπει να βελτιστοποιούν, να προσαρμόζουν και να έχουν πρόσβαση σε συστήματα υποστήριξης με ένα πάτημα του πλήκτρου TravelMateSense. Το “Workflow” ενοποιεί τις λειτουργίες που μπορεί να χρειάζονται για διαφορετικά σενάρια εργασίας (Meeting, Away και Work) και μπορεί να προσαρμοστεί περαιτέρω με βάση συγκεκριμένες προτιμήσεις. Το "Secure Guard" παρέχει μια σειρά λειτουργιών που σχετίζονται με την ασφάλεια, όπως τα USB Device Filter, Personal Secure Drive, File Secure και Dynamic Lock για την προστασία της συσκευής TravelMate από πιθανές απειλές. Με το “Checkup” οι επιχειρήσεις μπορούν να εξετάσουν την υγεία των εξαρτημάτων, ενώ περιλαμβάνει και έναν οδηγό για την εκτέλεση βαθμονομήσεων με στόχο τη βελτιστοποίηση φόρτισης της μπαταρίας. Ένα παράθυρο επισκόπησης κατάστασης συστήματος παρέχει μια αναφορά κατάστασης σε πραγματικό χρόνο στο TravelMate laptop. Επιπλέον, το Acer Office Manager επιτρέπει σε γραφεία χωρίς αποκλειστικό προσωπικό πληροφορικής να συλλέγουν δεδομένα, να συγκεντρώνουν πόρους και να παρακολουθούν IT assets μέσω μιας ενιαίας πύλης.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Το Acer TravelMate P6 14 AI (TMP614-54/T/TCO) θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2025, ξεκινώντας από 1.349€.

Loading