Αγορές παιχνιδιών Xbox μέσω της εφαρμογής για συσκευές Android από το Νοέμβριο

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι από τον Νοέμβριο, οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν και να αγοράζουν παιχνίδια Xbox απευθείας από την εφαρμογή Xbox για συσκευές Android. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μέσω της προέδρου του τμήματος Xbox, Sarah Bond, η οποία, σε μια ανάρτηση στο X, δήλωσε:

Η απόφαση του δικαστηρίου για το άνοιγμα του mobile καταστήματος της Google στις ΗΠΑ θα επιτρέψει περισσότερες επιλογές και ευελιξία. Αποστολή μας είναι να επιτρέψουμε σε περισσότερους gamers να παίζουν σε περισσότερες συσκευές, γι' αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε ότι από τον Νοέμβριο, οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν και να αγοράζουν παιχνίδια Xbox απευθείας από την εφαρμογή Xbox για συσκευές Android.

Η Bond αναφέρεται σε μια πρόσφατη δικαστική απόφαση των ΗΠΑ που επέβαλε στην Google να αναδιαρθρώσει το Play Store της, ώστε να επιτρέψει σε third-party καταστήματα εφαρμογών την πρόσβαση στον κατάλογο εφαρμογών και να σταματήσει να απαιτεί το δικό της σύστημα Play Billing ως μέθοδο πληρωμής για εφαρμογές και παιχνίδια από την 1η Νοεμβρίου 2024 και για τρία χρόνια. Αυτό θα επιτρέψει στη Microsoft να παρακάμψει το σύστημα πληρωμών της Google και να αποφύγει την καταβολή προμήθειας 30% για τις εφαρμογές.

Loading