Airpods 4: Επίσημα με υποδοχή USB-C, σημαντικές βελτιώσεις στον ήχο και επιλογή για ANC

Σε κάθε Apple event περιμένουμε να δούμε νέα AirPods, αλλά η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει μόνο τρεις γενιές του βασικού μοντέλου, μέχρι σήμερα. Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία των προκατόχων τους στην αγορά, τα AirPods 4 έκαναν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση «It's Glowtime» της εταιρείας.

Τα νέα AirPods αποτελούν μέρος των «σημαντικών ενημερώσεων σε ολόκληρη τη σειρά», σύμφωνα με την εταιρεία. Η Apple αναφέρει ότι χρησιμοποίησε «προηγμένα εργαλεία μοντελοποίησης» για να αναλύσει «χιλιάδες αυτιά» για ένα νέο, πιο άνετο σχεδιασμό. Τα νέα AirPods τροφοδοτούνται από το τσιπ H2, το οποίο φέρνει βελτιώσεις στην ποιότητα ήχου αναπαραγωγής και κλήσεων.

Διαθέτουν επίσης ασύρματη φόρτιση και ενσωματωμένο ηχείο για τη λειτουργία Find My, ενώ φέρνουν επιτέλους την υποδοχή USB-C και στις δύο εκδόσεις, με την εταιρεία να σημειώνει ότι θα προσφέρει 30 ώρες με μία φόρτιση. Επίσης, θα είναι διαθέσιμα σε έκδοση με ενεργή ακύρωση θορύβου, η οποία θα κοστίζει $50 περισσότερο.

Τα AirPods 4 είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από σήμερα με τις παραδόσεις να ξεκινούν στις 20 Σεπτεμβρίου. Το βασικό μοντέλο κοστίζει 129 δολάρια, ενώ τα μοντέλα ANC κοστίζουν 179 δολάρια. Τα νέα μοντέλα συνοδεύονται από μια πολυαναμενόμενη ενημέρωση για τα AirPods Max, καθώς και νέες λειτουργίες που σχετίζονται με την υγεία της ακοής για τα AirPods Pro.

Εξάλλου, η Apple ανακοίνωσε ότι τα AirPods Pro 2 μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ακουστικά κλινικού βαθμού. Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό δεν έχει εγκριθεί από τον FDA - αν και η εταιρεία λέει ότι αναμένει έγκριση «σύντομα». Το χαρακτηριστικό, όταν είναι ενεργοποιημένο, ενισχύει συγκεκριμένους ήχους σε πραγματικό χρόνο, όπως μέρη της ομιλίας ή στοιχεία ενός περιβάλλοντος.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία ενός πεντάλεπτου πιστοποιημένου τεστ ακοής για το iOS που θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την υγεία της ακοής τους. Το τεστ, το οποίο σας βάζει να πατήσετε στην οθόνη αφού ακούσετε μια σειρά από ήχους σε διαφορετικές εντάσεις και συχνότητες, βασίζεται στα διδάγματα από τις μελέτες ακοής της Apple, λέει η Apple, και αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας «δεδομένα μεγάλης κλίμακας από τον πραγματικό κόσμο».

Τόσο η λειτουργία ακουστικού βοηθήματος για τα AirPods Pro, όσο και το τεστ ακοής για το iOS 18, θα κυκλοφορήσουν αυτό το φθινόπωρο μέσω ενημέρωσης λογισμικού σε περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές.

Σε ό,τι αφορά τα νέα AirPods Max; Νέες αποχρώσεις και υποδοχή USB-C. Αυτό είναι όλο! Τιμή στα $549!

Loading