AirPods Pro 2: Επίσημα πλέον τα φθηνότερα ακουστικά βαρηκοΐας

Τα AirPods Pro 2 της Apple έκαναν άλλο ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στον επαναπροσδιορισμό της προσωπικής τεχνολογίας, κερδίζοντας την έγκριση του FDA για να λειτουργούν ως ακουστικά βαρηκοΐας. Η ανακοίνωση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της συνεχούς εστίασης της Apple στην ενσωμάτωση λειτουργιών που σχετίζονται με την υγεία στις συσκευές της. Στα €279, τα AirPods Pro 2 αποτελούν μια οικονομικά αποδοτική λύση σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ακουστικά βαρηκοΐας, τα οποία συχνά κοστίζουν πολύ περισσότερο.

Η Apple βοηθά επίσης τους χρήστες να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση της υγείας της ακοής τους μέσω ενός ολοκληρωμένου, κλινικά επικυρωμένου τεστ ακοής. Το τεστ διεξάγεται απευθείας από τα AirPods Pro 2 σε συνδυασμό με ένα iPhone και διαρκεί μόλις πέντε λεπτά. Οι χρήστες απλώς ανταποκρίνονται σε ήχους σε διαφορετικές εντάσεις και συχνότητες, καθιστώντας το μια γρήγορη και προσιτή μέθοδο για τον έλεγχο πρώιμων ενδείξεων απώλειας ακοής. Τα αποτελέσματα αποθηκεύονται στη συνέχεια με ασφάλεια στην εφαρμογή Health της Apple, όπου οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν την υγεία της ακοής τους με την πάροδο του χρόνου και να μοιράζονται τα δεδομένα με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, αν χρειαστεί.

Η τεχνολογία πίσω από αυτή την καινοτομία αξιοποιεί το τσιπ H2 των AirPods Pro 2. Οι χρήστες μπορούν να εκτελούν αυτές τις δοκιμές ακοής απευθείας από το iPhone. Μόλις ο χρήστης ολοκληρώσει το τεστ ακοής, τα AirPods Pro 2 μπορούν να προσαρμόσουν αυτόματα τις ρυθμίσεις ήχου ώστε να ενισχύουν ήχους ειδικά προσαρμοσμένους στο προφίλ ακοής του. Αυτό σημαίνει ότι είτε είστε σε μια συζήτηση, είτε ακούτε μουσική, είτε σε μια τηλεφωνική κλήση, τα AirPods Pro 2 θα ενισχύσουν τους ήχους που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς, κάνοντας τις αλληλεπιδράσεις πιο σαφείς και πιο κατανοητές. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ακουστικά βαρηκοΐας, τα οποία μπορεί να είναι δαπανηρά και συχνά συνοδεύονται από περιορισμένη ποιότητα ήχου, τα AirPods Pro 2 προσφέρουν μια πιο προσιτή και απρόσκοπτη λύση. Η στενή ενσωμάτωση του hardware και του software από την Apple διασφαλίζει ότι οι χρήστες επωφελούνται από την ποιότητα ήχου επαγγελματικού επιπέδου σε κάθε πτυχή, από την ακρόαση μουσικής μέχρι τη συμμετοχή σε πραγματικές συζητήσεις.

Η έγκριση του FDA ακολούθησε μια κλινική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 118 συμμετέχοντες που παρουσίαζαν ήπια έως μέτρια απώλεια ακοής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η λειτουργία αυτοπροσαρμογής των AirPods Pro 2 παρείχε συγκρίσιμα οφέλη με τις επαγγελματικά προσαρμοσμένες συσκευές, χωρίς να αναφερθούν ανεπιθύμητες ενέργειες. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ρυθμιστικής αλλαγής στις ΗΠΑ, η οποία, αρχής γενομένης από το 2022, επέτρεψε τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή. Με ρυθμιστικές εγκρίσεις από φορείς όπως του FDA, η λειτουργία των ακουστικών βαρηκοΐας θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 100 χώρες.

Παρόλες τις δυνατότητές τους, η χρήση των AirPods Pro 2 ως ακουστικά βαρηκοΐας έχει περιορισμούς. Τα παραδοσιακά ακουστικά βαρηκοΐας έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται για παρατεταμένες περιόδους, προσφέροντας μέγιστη άνεση και αποτελεσματικότητα. Μπορεί τα AirPods Pro 2 να είναι γνωστά για την άνεσή τους, ωστόσο εξακολουθούν να είναι ακουστικά καταναλωτικής χρήσης με περιορισμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που διαρκεί μόνο μερικές ώρες και όχι ολόκληρες ημέρες. Η κύρια λειτουργία τους παραμένει η ψυχαγωγία και ενδέχεται να μην είναι κατάλληλα για άτομα με σοβαρά προβλήματα ακοής.

Loading