Airshield: Η συσκευή του ETH για να τρέχεις πιο γρήγορα

Μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ETH της Ζυρίχης στην Ελβετία εργάζεται πάνω σε μια ειδικά σχεδιασμένη ασπίδα που βοηθά τους δρομείς να βελτιώσουν την ταχύτητα του τρεξίματός τους. Το Airshield είναι ουσιαστικά ένα κουτί από πλαστικό που μπορεί να τραβηχτεί μπροστά από έναν δρομέα καθώς προπονείται. Αυτό θα τους βοηθήσει να προπονούνται χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για την αντίσταση του αέρα.

Ο στόχος εδώ είναι να βοηθήσει τους δρομείς να ωθήσουν τους εαυτούς τους σε νέα επίπεδα απόδοσης. Και ακόμη και μετά την αφαίρεση της ασπίδας, οι δρομείς θα μπορούν να αποδίδουν στο ίδιο επίπεδο. Η ασπίδα λειτουργεί ουσιαστικά ως εκτροπέας αέρα, αφαιρώντας εντελώς την αντίσταση του αέρα από τον δρομέα. Αυτό το επιτυγχάνει ρυμουλκούμενη μπροστά τους από ένα ηλεκτρικό καρτ.

Το Airshield είναι ένα σφηνοειδές και ανοιχτό καρότσι, με διαφανείς πλευρές και μπροστινό μέρος. Χρησιμοποιεί αισθητήρες LiDAR που είναι στραμμένοι προς τα πίσω για να βοηθήσουν στη μέτρηση του πόσο μακριά από την ασπίδα βρίσκεται ο δρομέας, και οι πληροφορίες αυτές μεταδίδονται στη συνέχεια στο go-kart, το οποίο επιταχύνει ή επιβραδύνει αυτόματα για να κρατήσει το άτομο ακριβώς μέσα στο ιδανικό σημείο. Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να κατευθύνει, ουσιαστικά.

Η ασπίδα είναι επίσης εξοπλισμένη με αρκετές κάμερες, επιτρέποντας στους ερευνητές να καταγράφουν πλάνα των αθλητών κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους. Αυτό το υλικό μπορεί στη συνέχεια να επανεξεταστεί για να αξιολογηθεί η απόδοση του δρομέα και να βοηθήσει στον προσδιορισμό των σημείων στα οποία μπορεί να βελτιωθεί στη μελλοντική προπόνηση.

Το Airshield εξακολουθεί να είναι ένα εν εξελίξει ερευνητικό project, και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα πότε ή αν θα χρησιμοποιηθεί για τακτική προπόνηση.

[via]

Loading