Ακόμα πιο εύκολη η μεταφορά από Google Photos σε iCloud Photos

Η Apple και η Google συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν ένα νέο εργαλείο φορητότητας δεδομένων που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τις συλλογές τους από το Google Photos απευθείας στο iCloud Photos. Αυτό αποτελεί συνέχεια της κυκλοφορίας ενός εργαλείου που σας επιτρέπει να μεταφέρετε τις φωτογραφίες από το iCloud στο Google Photos το 2021.

Το εγχείρημα των Apple και Google αποτελεί μέρος του Data Transfer Project, το οποίο είναι μια πρωτοβουλία ανοικτού κώδικα που επικεντρώνεται στη φορητότητα δεδομένων μεταξύ διαφορετικών διαδικτυακών πλατφορμών. Σε μια ανάρτηση στο blog που ανακοινώνει τα σημερινά νέα, η Data Transfer Initiative εξήγησε ότι η υποστήριξη για τη μεταφορά φωτογραφιών και video από το Google Photos στο iCloud Photos θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Από σήμερα, η Apple και η Google διευρύνουν τις υπηρεσίες άμεσης μεταφοράς δεδομένων που προσφέρουν για να επιτρέπουν στους χρήστες του Google Photos να μεταφέρουν τις συλλογές τους απευθείας στο iCloud Photos. Αυτό συμπληρώνει και ολοκληρώνει τις υπάρχουσες μεταφορές που έγιναν για πρώτη φορά δυνατές από το iCloud Photos στο Google Photos και εκπληρώνει μια βασική αρχή της αμοιβαιότητας της Data Transfer Initiative (DTI). Η δυνατότητα που προσφέρουν η Apple και η Google θα κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και είναι το νεότερο εργαλείο που υποστηρίζεται από το Data Transfer Project (DTP) ανοιχτού κώδικα, ενώνοντας τα υπάρχοντα εργαλεία άμεσης φορητότητας που είναι διαθέσιμα σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σήμερα και προσφέρονται από το DTI και τους ιδρυτικούς εταίρους του, την Apple, τη Google και τη Meta

Τόσο η Apple όσο και η Google έχουν δημοσιεύσει άρθρα υποστήριξης που περιγράφουν λεπτομερώς τη διαδικασία μεταφοράς συλλογών από τις Φωτογραφίες Google στις Φωτογραφίες iCloud. Η Apple αναφέρει ότι η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 240 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη για παιδικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς Managed Apple ID. Επίσης, δεν μπορείτε να εισάγετε δεδομένα φωτογραφιών και video στο iCloud ενώ είναι ενεργοποιημένη η Advanced Data Protection.

Η Apple αναφέρει:

  • Όταν μεταφέρετε φωτογραφίες και βίντεο στο iCloud Photos, δεν διαγράφονται από το Google Photos.
  • Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε τις φωτογραφίες ή τα βίντεό σας για να τα μεταφέρετε. Η μεταφορά γίνεται απευθείας από τη Google στο iCloud.
  • Η διαδικασία μεταφοράς μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως μερικές ημέρες, ανάλογα με το μέγεθος των φωτογραφιών και των βίντεο που μεταφέρονται.

Για να μεταφέρετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας από το Google Photos στο iCloud Photos:

  • Πηγαίνετε στο Google Takeout
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ξεκινήσετε μια εξαγωγή από το Google Photos.
  • Επιλέξτε "Apple - iCloud Photos" ως προορισμό για τη μεταφορά και συνδεθείτε με το Apple ID σας.
  • Πατήστε " Allow" για να μοιραστείτε την άδεια με τη Google για την προσθήκη φωτογραφιών και βίντεο στο iCloud.

[via]

Loading