Αναφορά: Η Apple ετοιμάζει ένα σημαντικά λεπτότερο iPhone 17

Το iPhone 16 αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το φθινόπωρο του 2024. Ωστόσο, υπάρχει μια αναφορά που υποστηρίζει ότι η Apple εργάζεται ήδη πάνω στην έκδοση του 2025 και ότι θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός επανασχεδιασμός.

Ο γνωστός leaker από το Bloomberg για θέματα που αφορούν την Apple, Mark Gurman, ανήρτησε το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του Power On και αναφέρει μέσω ανώνυμων πηγών, ότι οι άνθρωποι στο Cupertino εργάζονται πάνω σε αυτό που αποκαλεί "ένα σημαντικά λεπτότερο τηλέφωνο". Προσθέτει ότι ο νέος σχεδιασμός θα μπορούσε να είναι έτοιμος εγκαίρως για την κυκλοφορία του iPhone 17 το φθινόπωρο του 2025.

Αυτή η αλλαγή στο σχεδιασμό έρχεται μετά την παρουσίαση της νεότερης έκδοσης του iPad Pro από την Apple τον περασμένο Μάιο. Ο νέος σχεδιασμός για το tablet υψηλότερων προδιαγραφών ήρθε με μια προηγμένη οθόνη OLED και την πρώτη εμφάνιση του νέου και πανίσχυρου επεξεργαστή M4 της εταιρείας. Όλη αυτή η προηγμένη τεχνολογία τοποθετήθηκε μέσα σε ένα πολύ λεπτό σασί αλουμινίου πάχους 5,1 mm.

Ο Gurman αναφέρει ότι η Apple βλέπει το νέο iPad Pro ως το πρώτο μιας σειράς πολύ λεπτότερων συσκευών από την εταιρεία. Εκτός από το iPhone 17 του 2025, δηλώνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε μελλοντικές εκδόσεις του MacBook Pro και του Apple Watch με πολύ λεπτότερο και ελαφρύτερο σχεδιασμό, αν και δεν είπε αν θα είναι έτοιμες και αυτές το 2025.

Η κατηγορία "λεπτό και ελαφρύ" είναι δημοφιλής για τα notebooks των Windows και των Mac όλα αυτά τα χρόνια, αλλά το να γίνουν άλλες συσκευές, όπως τα smartphones ή τα smartwatches, λεπτότερα και ελαφρύτερα δεν ήταν τόσο μεγάλη προτεραιότητα για τις εταιρείες κατασκευής mobile συσκευών. Προτίμησαν να επικεντρωθούν στη μεγέθυνση των οθονών ή, στην περίπτωση των smartphones, στη βελτίωση των καμερών τους.

Αν η Apple καταφέρει να κάνει το iPhone 17 το 2025 πραγματικά λεπτότερο και ελαφρύτερο από άλλα smartphones, θα μπορούσε να ξεκινήσει μια νέα σημαντική τάση στο σχεδιασμό των mobile συσκευών.

[via]

Loading