Αναφορά: Η πρώτη ρομποτική συσκευή της Apple θα κατασκευαστεί από τη Foxconn

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι η Apple εργάζεται πάνω σε μια ρομποτική επιτραπέζια συσκευή, πιθανότατα ένα iPad tablet προσαρτημένο σε ένα ρομποτικό βραχίονα με ηχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια «ομάδα αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων» φέρεται να εμπλέκεται σε αυτό το project της εταιρείας.

Τώρα, όπως φαίνεται, μάλλον έχουμε το όνομα της εταιρείας που θα κατασκευάσει το πρώτο ρομποτικό προϊόν της Apple. Δεν είναι άλλη από, τον κύριο συνεργάτη συναρμολόγησης και παραγωγής της εταιρείας, τη Foxconn. Σύμφωνα με μια αναφορά της United Daily News της Ταϊβάν για την αλυσίδα εφοδιασμού, το εργοστάσιο Hongzhun της Foxconn υποτίθεται ότι θα διαδραματίσει «κρίσιμο ρόλο» στην ανάπτυξη αυτής της ρομποτικής συσκευής.

Το εργοστάσιο Hongzhun αναμένεται να είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη μηχανικών εξαρτημάτων και πλαισίων για την πρώτη ρομποτική συσκευή της Apple. Το προϊόν φημολογείται ότι θα είναι ένα έξυπνο οικιακό κέντρο ελέγχου και συσκευή τηλεδιάσκεψης που θα μπορεί να γέρνει προς τα πάνω και προς τα κάτω και επίσης να περιστρέφεται κατά 360 μοίρες.

Η εμπειρία του εργοστασίου Hongzhun της Foxconn στη μαζική παραγωγή ρομποτικών εξαρτημάτων για το δικό τους «FoxBot» θα προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία στην ταϊβανέζικη εταιρεία να γίνει η βασική πηγή της εφοδιαστικής αλυσίδας για την πρώτη ρομποτική συσκευή της Apple. Επιπλέον, η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει τη Foxconn να αξιοποιήσει τις τεράστιες ευκαιρίες της αγοράς στον κλάδο της Ρομποτικής

Η Hongzhun αποτελούσε αρχικά μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple, και τώρα μεταβαίνει ενεργά σε νέες επιχειρήσεις, με κύρια εστίαση τα ρομπότ. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των μετόχων της, αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία θα επενδύσει σημαντικά σε νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της Ρομποτικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το υποτιθέμενο ρομποτικό project της Apple φαίνεται να είναι ο καλύτερος τρόπος για να εισέλθει η Hongzhun σε αυτόν τον τομέα.

Η Apple φέρεται να έχει θέσει τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Kevin Lynch, επικεφαλής αυτού του έργου. Το πρώτο ρομποτικό προϊόν από την Apple θα μπορούσε να φτάσει κάποια στιγμή μεταξύ 2026-2027 και μπορεί να διατεθεί στην αγορά ως ένα προϊόν υψηλότερης κατηγορίας, με πιθανό κόστος κοντά στην τιμή ενός iPhone, περίπου στα $1000.

[via]

Loading