Αναφορά: Το iPhone 17 Pro Max θα είναι το πρώτο με τρεις αισθητήρες 48MP

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή για θέματα που αφορούν την Apple, τον Ming-Chi Kuo, το iPhone 17 Pro Max που θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά θα διαθέτει αναβαθμισμένη κάμερα Tetraprism 48 megapixel για βελτιωμένη ποιότητα φωτογραφιών και λειτουργικότητα zoom.

Στο τελευταίο του ενημερωτικό σημείωμα για τους επενδυτές που δημοσιεύτηκε στο Medium, ο Kuo δήλωσε ότι η βασική αλλαγή στις προδιαγραφές θα είναι ένας αισθητήρας CIS 1/2,6" 48MP, σε σχέση με τον αισθητήρα 1/3,1" 12MP που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στα φετινά μοντέλα iPhone 16 Pro.

Τόσο το iPhone 16 Pro όσο και το iPhone 16 Pro Max αναμένεται να αποκτήσουν τηλεφακούς Tetraprism το 2024, αντί η τεχνολογία να περιορίζεται μόνο στο μεγαλύτερο Pro Max, όπως συμβαίνει στη σειρά iPhone 15. Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο μοντέλα iPhone 16 Pro θα διαθέτουν τουλάχιστον 5x οπτικό ζουμ και τουλάχιστον 25x ψηφιακό ζουμ.

Ο Kuo δήλωσε ότι προς το παρόν δεν είναι βέβαιο αν μόνο το iPhone 17 Pro Max θα διαθέτει την αναβαθμισμένη κάμερα Tetraprism. Αλλά αν είναι αποκλειστική για το μοντέλο, τότε και τα δύο μοντέλα iPhone 18 Pro θα την αποκτήσουν το 2026. Η αναβαθμισμένη κάμερα Tetraprism απαιτεί ολοκαίνουργια σχεδιασμένα πρίσματα, τα οποία πρέπει να έχουν μικρότερο συντελεστή μορφής για να μειωθεί το ύψος της κάμερας, πρόσθεσε ο Kuo.

Η έκθεση του αναλυτή επιβεβαιώνει έναν ισχυρισμό που διατυπώθηκε πέρυσι από τον Jeff Pu της Haitong International Securities. Ο Pu τον Δεκέμβριο δήλωσε ότι ο αναβαθμισμένος τηλεφακός 48MP του iPhone 17 Pro Max θα είναι βελτιστοποιημένος για χρήση με το Apple Vision Pro. Τα τρέχοντα μοντέλα iPhone 15 Pro μπορούν να καταγράφουν χωρικό βίντεο με 3D βάθος για αναπαραγωγή στο Vision Pro. Όταν το κρατάτε σε οριζόντιο προσανατολισμό, ο κύριος και ο εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός συνδυάζονται για να καταγράψουν χωρικό βίντεο με πρόσθετο βάθος.

Ο Pu δήλωσε στο παρελθόν ότι και τα δύο μοντέλα iPhone 16 Pro θα διαθέτουν έναν υπερ-ευρυγώνιο φακό 48MP, γεγονός που θα κάνει το iPhone 17 Pro Max το πρώτο μοντέλο iPhone που θα διαθέτει ένα σύστημα οπίσθιας κάμερας που θα αποτελείται εξ ολοκλήρου από αισθητήρες 48 megapixel.

[via]

Loading