Αναφορά: Το νέο Mac mini θα είναι ο μικρότερος υπολογιστής που έχουμε δει από την Apple

Η Apple κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Mac mini το 2005. Έκτοτε, αυτός ο υπολογιστής μικρού μεγέθους αποτελεί κάτι σαν εξειδικευμένο προϊόν στη σειρά Mac της εταιρείας. Σήμερα, υπάρχει η πληροφορία ότι η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο Mac mini αργότερα μέσα στο 2024, και θα μπορούσε να είναι μια τεράστια αλλαγή στο συνολικό σχεδιασμό του.

Το Bloomberg αναφέρει μέσω ανώνυμων πηγών ότι το νέο Mac mini για το 2024 θα είναι ο μικρότερος υπολογιστής που έχει αναπτύξει ποτέ η Apple, με το συνολικό μέγεθος να είναι πιο κοντά στο Apple TV streaming box.

Η δημοσίευση δεν έχει πολλές πληροφορίες σχετικά με το συνολικό σχεδιασμό του κουτιού, υποστηρίζει, ωστόσο, ότι θα μπορούσε να είναι ψηλότερο από το σημερινό Mac mini (έχει ύψος 3.5cm) και ότι θα διατηρήσει το αλουμινένιο περίβλημα των προηγούμενων μοντέλων.

Η αναφορά επισημαίνει ότι η Apple δοκιμάζει αυτή την περίοδο ένα από τα νέα μοντέλα Mac mini, το οποίο θα διαθέτει θύρα HDMI, θύρα τροφοδοσίας και τουλάχιστον τρεις θύρες USB-C στο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό του, η εταιρεία θα τοποθετήσει τον νέο επεξεργαστή M4, ο οποίος ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο και τοποθετήθηκε στο εσωτερικό του νέου iPad Pro. Δεν αποκλείεται, όμως, ότι θα δούμε και δεύτερη έκδοση με πιο ισχυρό επεξεργαστή από τη σειρά M4, που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα μέχρι στιγμής.

Το Bloomberg καταλήγει με τον ισχυρισμό ότι το νέο Mac mini θα κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο, ενώ θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερο χρόνο το πιο ισχυρό μοντέλο.

[via]

Loading