Android 15: Η Google αποκάλυψε κατά λάθος πότε θα το λανσάρει

Η Google λανσάρει πάντα μια νέα έκδοση του Android μαζί με τις ναυαρχίδες των Pixel smartphones της, ωστόσο, φέτος αποφάσισε να κυκλοφορήσει νωρίτερα τη σειρά Pixel 9 με αποτέλεσμα οι νέες συσκευές να τρέχουν το Android 14. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το Android 15 βρίσκεται σε δημόσια δοκιμή beta από τον Απρίλιο του 2024 και με βάση το συνηθισμένο χρονοδιάγραμμα της Google, το λειτουργικό σύστημα θα έπρεπε να είναι έτοιμο για το δημόσιο λανσάρισμά του. Μια πρόσφατη αναφορά υποστήριζε ότι το Android 15 δεν θα έρθει πριν από τον Οκτώβριο και τώρα αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε κατά λάθος από την ίδια τη Google.

Ο ειδικός σε θέματα που αφορούν το λειτουργικό σύστημα Android, Mishaal Rahman, εντόπισε ότι η Google έχει ενημερώσει τις σημειώσεις έκδοσης για το Android Beta Exit OTA που επιστρέφει τις συσκευές Pixel στην έκδοση Android 14 (από τη beta του Android 15) και πλέον αναφέρει ξεκάθαρα ότι το Android 15 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Αυτό το χρονοδιάγραμμα θα βοηθήσει τους χρήστες να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να τρέχουν το Android 15 beta στο Pixel τους ή αν θα επιστρέψουν στη σταθερή έκδοση Android 14. Εάν επιλέξουν το πρώτο, θα πρέπει να αγνοήσουν την προτροπή του Android Beta Exit OTA update για τον επόμενο 1.5 μήνα.

Η Google φέρεται να μην λάνσαρε το Android 15 με τη σειρά Pixel 9 τον Αύγουστο, καθώς ήθελε να επικεντρωθεί στη σταθερότητα της πλατφόρμας. Τα μεγάλα νέα builds του Android εμφανίζουν συνήθως διάφορα bugs κατά την κυκλοφορία, κάτι που η Google θέλει να αποφύγει με το Android 15 φέτος. Επιπλέον, ακούγεται ότι θα προωθήσει τον πηγαίο κώδικα του Android 15 στο AOSP στις 3 Σεπτεμβρίου 2024. 

Με βάση το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα της Google για την κυκλοφορία των builds του Android και των μηνιαίων patches ασφαλείας, το Android 15 θα πρέπει να κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου. Η εταιρεία συνήθως προωθεί νέα patches ασφαλείας και ενημερώσεις για τις συσκευές Pixel την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα. Ωστόσο, μία από τις πηγές του Mishaal υποστήριξε ότι η ενημέρωση μπορεί να μην κυκλοφορήσει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

[via]

Loading