Apple Intelligence: Η πρώτη φουρνιά AI λειτουργιών έρχεται στα τέλη Οκτωβρίου

Η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει το iOS 18.1 με το πρώτο σύνολο των πολυαναμενόμενων χαρακτηριστικών Apple Intelligence στις 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του πρακτορείου Bloomberg.

Όπως γράφει στην τελευταία έκδοση του Power On newsletter του, ο Gurman αναφέρει ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας φτάνει αυτό το μήνα αργότερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν, καθώς η Apple φέρεται να παίρνει επιπλέον χρόνο για να εξασφαλίσει την ομαλή κυκλοφορία και να προετοιμάσει τους AI cloud servers της για την αυξημένη κίνηση.

Η ενημέρωση θα φέρει το πρώτο κύμα των χαρακτηριστικών Apple Intelligence στους κατόχους iPhone 15 Pro και iPhone 16. Μεταξύ των αρχικών χαρακτηριστικών περιλαμβάνονται βελτιωμένα εργαλεία γραφής για την επαναδιατύπωση, την περίληψη και τη διόρθωση κειμένου, καθώς και ένα νέο περιβάλλον χρήσης της Siri. Οι χρήστες μπορούν επίσης να περιμένουν περιλήψεις ειδοποιήσεων για διάφορες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Messages και Mail, και ένα νέο εργαλείο «Clean Up» στην εφαρμογή Photos που μπορεί να αφαιρέσει ανεπιθύμητα στοιχεία από εικόνες χρησιμοποιώντας generative AI.

Ωστόσο, ορισμένα από τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά της Apple Intelligence θα κυκλοφορήσουν σε επόμενες ενημερώσεις. Το iOS 18.2, που αναμένεται τον Δεκέμβριο, θα εισάγει την υποστήριξη ChatGPT, το Image Playground και το Genmoji για τη δημιουργία προσαρμοσμένων emoji. Η πλήρης αναμόρφωση της Siri, η οποία υπόσχεται ακριβέστερο έλεγχο εφαρμογών και εξατομικευμένες απαντήσεις, έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2025.

[via]

Loading