Apple Intelligence: Πόσο θα πληρώνουμε για την AI στα iPhone;

Γνωρίζουμε ήδη ότι οι πιο προηγμένες λειτουργίες Apple Intelligence μπορεί να έχουν κάποιο κόστος, αλλά τώρα διάφοροι αναλυτές για θέματα που αφορούν την Apple προβλέπουν ποια μπορεί να είναι αυτή η τιμή.

Ο Neil Shah, συνεργάτης της Counterpoint Research, δήλωσε στο CNBC ότι οι premium λειτουργίες AI θα μπορούσαν να κοστίζουν μεταξύ 10 και 20 δολαρίων για μηνιαία συνδρομή. "Το λογισμικό και οι υπηρεσίες είναι πιο προσοδοφόρες για την Apple προκειμένου να τις προωθήσει με το συνδρομητικό μοντέλο του Apple One", δήλωσε ο Shah στο πρακτορείο.

Επομένως, ορισμένες δυνατότητες πρόσβασης στο Apple Intelligence θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στη συνδρομή Apple One ως μία υψηλότερη βαθμίδα συνδρομής. Το Apple One ξεκινά από €16.95 το μήνα και περιλαμβάνει τα Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+ και Apple Fitness+, τα οποία είναι premium εκδόσεις των δωρεάν υπηρεσιών της Apple. Από αυτή την άποψη, μια συνδρομή επί πληρωμή του Apple Intelligence θα ταίριαζε με το μοντέλο freemium που χρησιμοποιεί με άλλα.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο λανσαρίσματος του Apple Intelligence+ προκειμένου να μοιραστεί μερίδιο από τα έσοδα των συνδρομών με τους συνεργάτες, όπως ο OpenAI. Θα ήταν επίσης ένας τρόπος αντιστάθμισης του κόστους των επενδύσεων για την AI, το οποίο δεν είναι μικρό.

Το χρονοδιάγραμμα αυτού του σχεδίου είναι αβέβαιο. Ακόμη και ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του Apple Intelligence που ανακοινώθηκαν στο φετινό WWDC δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι το επόμενο έτος. Αυτό περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που αφορούν την αναβάθμιση της AI της Siri, όπως η κατανόηση του προσωπικού πλαισίου και η επίγνωση επί της οθόνης.

[via]

Loading