Apple Watch: Λύθηκε το πρόβλημα παραβίασης πατέντας για βασική λειτουργία τους

Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) διαπίστωσε ότι η Apple παραβίασε τις πατέντες της Masimo και η λειτουργία του παλμικού οξύμετρου των Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 απενεργοποιήθηκε στις ΗΠΑ. Μέχρι η Apple να αποκτήσει άδεια χρήσης της τεχνολογίας από τη Masimo, να επανασχεδιάσει τη λειτουργία ή να βρει άλλο τρόπο να παρακάμψει την πατέντα, το εργαλείο που σχετίζεται με την υγεία δεν θα επιτρέπεται στα Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2 και σε μεταγενέστερα μοντέλα στις ΗΠΑ.

Το παλμικό οξύμετρο μετρά τον κορεσμό του οξυγόνου στα ερυθρά αιμοσφαίρια ενός χρήστη και δείχνει πόσο καλά λειτουργούν οι πνεύμονες ενός ατόμου. Η Apple είχε αντιμετωπίσει άλλη μια απαγόρευση εισαγωγής όταν η ITC αποφάνθηκε το 2022 ότι το ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG) που χρησιμοποιείται στα μοντέλα του Apple Watch παραβιάζει τις πατέντες της AliveCor.

Τον Φεβρουάριο του 2023, το τελικό βούλευμα της ITC επέβαλε στην Apple περιορισμένη εντολή αποκλεισμού (LEO) και εντολή παύσης και αποχής από τα μοντέλα Apple Watch που παραβίαζαν τις πατέντες της AliveCor. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με τις πατέντες της Masimo και το παλμικό οξύμετρο, η Apple μπόρεσε να επανασχεδιάσει το ECG. Η επανασχεδιασμένη τεχνολογία εξετάστηκε από την U.S. Customs and Border Protection, η οποία διαπίστωσε ότι η Apple "εκπλήρωσε το καθήκον της" και ότι το επανασχεδιασμένο ECG δεν παραβιάζει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της AliveCor.

Με την απόφαση της U.S. Customs and Border Protection ότι η Apple δεν παραβιάζει πλέον τις πατέντες αριθ. 10,638,941 και αριθ. 10,595,731 των ΗΠΑ, η περιορισμένη εντολή αποκλεισμού που είχε προηγουμένως επιβληθεί κατά των Apple Watch που παραβίαζαν τις πατέντες δεν ίσχυε πλέον. Πρόκειται προφανώς για καλά νέα για την Apple και τους κατόχους Apple Watch στις Η.Π.Α. Το ECG μετρά ηλεκτρικά σήματα στην καρδιά και μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση μη φυσιολογικών καρδιακών ρυθμών και στεφανιαίας νόσου.

Αυτόν τον Σεπτέμβριο αναμένεται να παρουσιαστεί το Apple Watch Series X με λεπτότερο περίβλημα και οθόνη σχεδόν τόσο μεγάλη όσο αυτή του Apple Watch Ultra 2. Ένα επανασχεδιασμένο λουράκι ρολογιού θα εξαλείψει τις εγκοπές που χρησιμοποιούνται σήμερα για να σύρονται τα λουράκια στο Apple Watch, γεγονός που θα μπορούσε να προσθέσει περισσότερο εσωτερικό χώρο στο εσωτερικό της συσκευής για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί μια μεγαλύτερη μπαταρία. Αν η Apple δεν καταλήξει σε συμφωνία με τη Masimo ή δεν επανασχεδιάσει το παλμικό οξύμετρο, τα νέα Apple Watch Series X και Apple Watch Ultra 3 δεν θα διαθέτουν αυτή τη λειτουργία αν και θα περιλαμβάνουν το ECG.

Loading