Apple Watch SE: Φήμες για κατασκευή από πλαστικό προκειμένου να μειωθεί το κόστος!

Η Apple φέρεται να εργάζεται όχι μόνο για τα Apple Watch Series 10 και Apple Watch Ultra 2, αλλά και για τον διάδοχο του Apple Watch SE. Η σειρά Apple Watch SE είναι η πιο προσιτή σειρά ρολογιών της εταιρείας και στη νέα έκδοση φαίνεται ότι θα γίνουν εκπτώσεις στα υλικά κατασκευής για να παραμείνει χαμηλά το κόστος.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του πρακτορείου Bloomberg, η Apple ενδέχεται να εγκαταλείψει το αλουμίνιο και να παρουσιάσει την επόμενη έκδοση του Apple Watch SE κατασκευασμένη από πλαστικό.

Στο ενημερωτικό του δελτίο Power On, ο Gurman αναφέρει ότι η επόμενη γενιά του Apple Watch SE θα μπορούσε να εγκαταλείψει το περίβλημα από αλουμίνιο για ένα άκαμπτο πλαστικό design. Αυτό φέρεται να γίνεται για να διατηρηθούν οι τιμές σε χαμηλά επίπεδα. Ο Gurman αναφέρει:

Η εταιρεία εργάζεται επίσης πάνω σε μια νέα έκδοση του φθηνότερου μοντέλου Apple Watch SE, το οποίο ενημέρωσε για τελευταία φορά το 2022. Μια ιδέα που έχει δοκιμάσει η εταιρεία είναι η αντικατάσταση του αλουμινένιου καλύμματος με άκαμπτο πλαστικό.

Στην παρούσα φάση, η Apple προσφέρει το Apple Watch SE κατασκευασμένο από αλουμίνιο, παρόμοιο με τα μοντέλα Apple Watch υψηλότερων προδιαγραφών. Ωστόσο, όταν κυκλοφόρησε το 2022 το ενημερωμένο Apple Watch SE, ξεφορτώθηκε το κεραμικό υλικό στην πίσω θήκη και μεταπήδησε σε ένα νέο "σύνθετο νάιλον" υλικό.

Δυστυχώς, ο Mark Gurman δεν μοιράζεται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επόμενη έκδοση του Apple Watch SE. Σε έναν ιδανικό κόσμο, αν η Apple αρχίσει να κατασκευάζει το Apple Watch SE από πλαστικό, τότε θα πρέπει να μειώσει την αρχική τιμή του ρολογιού.

[via]

Loading