Apple Watch Series 10: Μεγαλύτερες οθόνες, AI και λειτουργίες που θα δούμε αργότερα

Η Apple εργάζεται πάνω σε μια σειρά από smartwatches που αναμένεται να κυκλοφορήσουν φέτος. Συγκεκριμένα, εκτός από τα Apple Watch Series 10 και Apple Watch Ultra 2, η εταιρεία εργάζεται επίσης πάνω στην επόμενη γενιά του Apple Watch SE. Φημολογείται ότι η νέα γενιά του Apple Watch SE θα μπορούσε να είναι κατασκευασμένη από πλαστικό για να μειωθεί το κόστος.

Τώρα, νέες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο Apple Watch Series 10 εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, το Apple Watch Series 10 εικάζεται ότι θα διαθέτει μεγαλύτερες οθόνες, λεπτότερο σχεδιασμό και ταχύτερες επιδόσεις.

Στο ενημερωτικό του δελτίο με τίτλο Power On, ο Gurman σημειώνει ότι και τα δύο ρολόγια Apple Watch Series 10, με την κωδική ονομασία N217 και N218, θα διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες. Υποστήριξε ακόμη ότι οι οθόνες θα είναι "περίπου τόσο μεγάλες όσο και αυτή που βρίσκεται στο Apple Watch Ultra".

Οι πληροφορίες του Gurman επιβεβαιώνουν μια προηγούμενη διαρροή, η οποία έδειχνε ότι η μεγαλύτερη έκδοση του Apple Watch Series 10 διαθέτει οθόνη 2 ιντσών, μεγαλύτερη από την οθόνη 1,93 ιντσών του Apple Watch Ultra. Ο Gurman πρόσθεσε επίσης ότι το επερχόμενο Apple Watch Series 10 θα είναι λεπτότερο αλλά θα έχει τον ίδιο σχεδιασμό με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, τόσο το Apple Watch Series 10 όσο και το Apple Watch Ultra 3 αναμένεται να διαθέτουν έναν ισχυρό επεξεργαστή, ο οποίος θα βοηθήσει να φέρει κάποια χαρακτηριστικά AI (Apple Intelligence). Ωστόσο, ο Gurman προσθέτει ότι η Apple προς το παρόν δεν έχει σχέδια να φέρει την πλήρη σουίτα των χαρακτηριστικών Apple Intelligence στα smartwatches.

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία που επισημαίνει ο Gurman είναι ότι το Apple Watch Series 10 θα διαθέτει μεν λειτουργίες παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης και υπνικής άπνοιας, αλλά ενδέχεται αυτές να είναι διαθέσιμες από το επόμενο έτος με την έλευση κάποιου update για το watchOS. Η αναφορά υποδηλώνει ότι η τεχνολογία υπέρτασης της Apple για το Apple Watch Series 10 "δεν ήταν τόσο αξιόπιστη όσο ελπίζαμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών". Και εξαιτίας των προβλημάτων αξιοπιστίας, η Apple μπορεί να αναγκαστεί "να αναβάλει την κυκλοφορία πέραν του τρέχοντος έτους".

Ο Gurman ισχυρίζεται επίσης ότι ακόμη και όταν η λειτουργία γίνει διαθέσιμη, δεν θα δείχνει τις ακριβείς συστολικές και διαστολικές μετρήσεις- αντίθετα, θα δείχνει τις τάσεις της αρτηριακής πίεσης με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι παρόμοιο με το πώς λειτουργεί σήμερα η λειτουργία θερμοκρασίας σώματος στο Apple Watch. Η λειτουργία άπνοιας ύπνου συνδέεται με δεδομένα κορεσμού οξυγόνου στο αίμα, η παρακολούθηση του οποίου απαγορεύεται στις ΗΠΑ λόγω μπλόκου από την ITC.

[via]

Loading