Ask Music: Η επίσημη ονομασία δημιουργίας custom ραδιοφώνου μέσω AI στο YouTube Music

Θα θέλατε να μετατρέψετε οποιαδήποτε μουσική ιδέα σε έναν custom μουσικό σταθμό στο YouTube; Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι το Ask Music. Αυτό είναι το νέο όνομα για τη δημιουργία ραδιοφωνικών σταθμών με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία δοκιμάστηκε πιλοτικά τον Ιούλιο από το YouTube και τώρα κυκλοφορεί σε ορισμένους χρήστες στην αγγλική γλώσσα σε συσκευές Android.

Η λειτουργία βρίσκεται ακόμη επίσημα σε δοκιμαστικό στάδιο, αλλά σύμφωνα με το 9to5Google, φαίνεται να εμφανίζεται σε όλο και περισσότερες εφαρμογές χρηστών συσκευών Android στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Το Ask Music είναι άλλο ένα από τα πειράματα παραγωγικής AI της Google και σε αυτή την εκδοχή του σας δίνει τη δυνατότητα να περιγράψετε το είδος της μουσικής που θα θέλατε να ακούσετε ώστε το YouTube Music να δημιουργήσει έναν custom σταθμό. Μπορείτε να περιγράψετε τη μουσική σας με βάση το είδος ή με βάση χαρακτηριστικά, όπως δυνατά ρεφρέν, χαρούμενη pop, συγκεκριμένη υποκατηγορία metal κλπ.

Η χρήση παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης που εκπαιδεύεται σε ένα τεράστιο σύνολο δεδομένων σημαίνει ότι αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να είναι πραγματικά χρήσιμη, ιδιαίτερα αν είστε επιλεκτικοί: το να μπορείτε να δημιουργείτε playlists με βάση πολύ συγκεκριμένα και εξατομικευμένα κριτήρια θα σημαίνει πολύ πιο ουσιαστικά αποτελέσματα με πολύ περισσότερη μουσική που θα θέλετε να ακούσετε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη επίσημης επέκτασης σε όλους, αλλά το λανσάρισμα σαφώς πλησιάζει.

[via]

Loading