Αυτό είναι το επίσημο τηλεχειριστήριο του επερχόμενου Astro Bot για το PS5!

Νωρίτερα φέτος, η Sony ανακοίνωσε ένα νέο παιχνίδι-έκπληξη για την κονσόλα PlayStation 5 στο πλαίσιο της εκδήλωσης State of Play τον περασμένο Μάιο. Ονομάζεται Astro Bot και ουσιαστικά θα μεταφέρει την ανεπίσημη μασκότ του PS5 από το μίνι παιχνίδι Astro's Playroom, σε ένα πλήρες third-person action-arcade παιχνίδι.

Τόσο το Astro's Playroom όσο και το επερχόμενο Astro Bot από την ομάδα ανάπτυξης Team Asobi εκμεταλλεύονται πλήρως τα χαρακτηριστικά του ασύρματου χειριστηρίου DualSense του PS5, οπότε είναι απολύτως λογικό η Sony να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση αυτού του χειριστηρίου για το νέο game.

Ο σχεδιασμός του χειριστηρίου διαθέτει τις χαρακτηριστικές μπλε πινελιές του Astro στις λαβές και τα κουμπιά, σκαλιστές, sci-fi γραμμές, καθώς και το σήμα κατατεθέν παιχνιδιάρικο ζευγάρι μάτια στο touch pad. Πρόκειται για ένα πραγματικό έργο τέχνης και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα στην Team Asobi.

Η εταιρεία περιγράφει επίσης πώς θα χρησιμοποιηθεί το χειριστήριο DualSense από τους παίκτες του Astro Bot. Το παιχνίδι θα αυξήσει τον αριθμό των υφών που μπορούν να αισθανθούν οι παίκτες με τα απτικά εφέ του χειριστηρίου σε σύγκριση με το προηγούμενο Astro's PlayRoom. Το Astro Bot προσθέσει επίσης μερικά νέα εφέ για τα adaptive triggers του DualSense:

Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε το Barkster, το Jetpack του μπουλντόγκ, μπορείτε να αισθανθείτε τον προωθητήρα να κροταλίζει το δάχτυλό σας σε συγχρονισμό με το animation, δίνοντας μια πολύ δυναμική και καθηλωτική αίσθηση. Σε κάθε νέο power up έχει δοθεί η ίδια ειδική μεταχείριση, ώστε να μπορείτε να βιώσετε διάφορες εκφράσεις μέσα από τα δάχτυλά σας.

Το ασύρματο χειριστήριο Astro Bot Limited Edition DualSense θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στην ιστοσελίδα του PlayStation store και από άλλους λιανοπωλητές στις 9 Αυγούστου στην τιμή των €79,99. Οι αποστολές θα ξεκινήσουν στις 6 Σεπτεμβρίου, δηλαδή με το λανσάρισμα του Astro Bot για το PS5.

Loading