Αυτός είναι ο πρώτος PC emulator για iPhone και iPad!

Ήταν να μη γίνει η αρχή με τους emulators για το οικοσύστημα της Apple. Η εταιρεία ενέκρινε τελικά το UTM SE, μια εφαρμογή εξομοίωσης (emulator) υπολογιστή για την εκτέλεση κλασικού λογισμικού και παιχνιδιών, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες την είχε απορρίψει και της είχε απαγορεύσει να διανεμηθεί μέσα από third-party καταστήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν για iOS, iPadOS και visionOS.

Αφότου η Apple απέρριψε την εφαρμογή τον περασμένο Ιούνιο, η δημιουργός εταιρεία δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει να προσπαθεί, καθότι αποτελούσε "μια υποδεέστερη εμπειρία". Σήμερα, η UTM ευχαρίστησε την ομάδα του AltStore για τη βοήθειά της και έδωσε τα εύσημα σε έναν άλλο προγραμματιστή "του οποίου η εφαρμογή QEMU TCTI ήταν καθοριστική για αυτό το JIT-less build".

Όπως συμβαίνει και με άλλους εξομοιωτές στο App Store, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με το UTM SE εξαρχής. Δεν συνοδεύεται από κανένα λειτουργικό σύστημα, αν και η εφαρμογή παραπέμπει στον ιστότοπο της UTM, ο οποίος διαθέτει οδηγούς για τη προσομοίωση από Windows XP έως Windows 11, καθώς και δυνατότητα λήψης προ-κατασκευασμένων virtual μηχανών διανομών Linux. Το Mac OS 9.2.1 και το DOS αναφέρονται σε ένα screenshot από τη σελίδα του UTM SE App Store.

Ακολουθεί η περιγραφή του App Store για το UTM SE:

Το UTM SE είναι ένας PC emulator που σας επιτρέπει να εκτελείτε κλασικό λογισμικό και old-school παιχνίδια.

  • Υποστηρίζει τόσο τη λειτουργία VGA για γραφικά όσο και τη λειτουργία terminal για text-only λειτουργικά συστήματα
  • Εξομοιώνει αρχιτεκτονικές x86, PPC και RISC-V
  • Εκτελέστε προ-δημιουργημένες μηχανές ή δημιουργήστε τη δική σας διαμόρφωση από το μηδέν
  • Βασισμένο στο QEMU, έναν ισχυρό και ευρέως χρησιμοποιούμενο εξομοιωτή

UTM SE - [App Store Link]

[via]

Loading