Αύξηση 10% στην αγορά των smartphones, ξανά στην πρώτη θέση η Samsung

Η τελευταία αναφορά της Canalys εκτιμά ότι συνολικά 296,2 εκατομμύρια smartphones διατέθηκαν παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2024. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει αύξηση 10% σε ετήσια βάση και την πρώτη διψήφια αύξηση μετά από δέκα τρίμηνα.



Η Samsung ανακατέλαβε την κορυφή με μερίδιο αγοράς 20% και 60 εκατομμύρια αποστολές. Τα θετικά αποτελέσματα προήλθαν από την ανανεωμένη σειρά Galaxy A και την ισχυρή ζήτηση για τις ναυαρχίδες της σειράς Galaxy S24. Η πρωιμότερη ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς S24 βοήθησε επίσης τη Samsung, καθώς κατάφερε να στείλει 13,5 εκατομμύρια μονάδες την ίδια περίοδο με αύξηση 35% σε σχέση με πέρυσι.



Η Apple υποχώρησε στη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 16% και 48,7 εκατομμύρια αποστολές. Η εταιρεία από το Cupertino είδε μείωση 16% στις αποστολές σε όλες τις βασικές αγορές της. Η Xiaomi συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα με 40,7 εκατομμύρια αποστολές και μερίδιο αγοράς 14%.



Η Transsion Holdings ήρθε στην τέταρτη θέση χάρη στις 28,6 εκατομμύρια αποστολές και το 10% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς. Η ιδιοκτήτρια των Tecno, Infinix και itel είδε αύξηση 86% σε ετήσια βάση, η οποία τροφοδοτήθηκε από την ισχυρή ζήτηση στις αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Η Oppo ήταν πέμπτη με 25 εκατομμύρια αποστολές και μερίδιο αγοράς 8%.

*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από τον Jonas Leupe on Unsplash

[via]

Loading