Clair Obscur: Expedition 33, ένα ολοκαίνουριο και πολύ εντυπωσιακό RPG

Το Clair Obscur: Expedition 33 ήταν μία από τις ολοκαίνουργιες αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης του Xbox Game Showcase. Το turn-based RPG, που αναπτύχθηκε από την Sandfall Interactive (ο πρώτος της τίτλος), εκτυλίσσεται σε έναν φανταστικό κόσμο που κυβερνάται από μια πανίσχυρη φιγούρα η οποία εξολοθρεύει αμέτρητους αθώους κάθε χρόνο μέσω ενός μυστηριώδους αριθμού.

Ο κόσμος της Clair Obscur βρίσκεται στο έλεος της Paintress, η οποία ξυπνάει μια φορά το χρόνο για να ζωγραφίσει έναν καταραμένο αριθμό σε έναν μονόλιθο. Αυτός ο αριθμός προκαλεί κάθε άτομο της συγκεκριμένης ηλικίας να εξαφανιστεί αμέσως μέσα σε καπνό. Οι πολίτες που ασχολούνται με αυτή την επαναλαμβανόμενη απειλή γνωρίζουν ότι ο επόμενος αριθμός της είναι το «33» και μια γενναία ομάδα από αυτούς πρέπει μια μέρα να οργανώσουν μια αποστολή στο νησί της για να τη σταματήσουν μια για πάντα. Ωστόσο, αυτοί οι «εκστρατευτές» είναι απλώς η τελευταία από τις δεκάδες αποτυχημένες προσπάθειες να σκοτώσουν τη Paintress. Έτσι, αυτή η ομάδα θα ακολουθήσει τα βήματα κάθε ομάδας που ήρθε πριν από αυτούς, καθώς εξερευνούν έναν ονειρικό κόσμο γεμάτο επικίνδυνες απειλές.

Το παιχνίδι υποστηρίζεται από την Unreal Engine 5 και διαθέτει εντυπωσιακή turn-based δράση. Το Clair Obscur: Expedition 33 θα κυκλοφορήσει το 2025 στα PlayStation 5, Xbox Series X/S και PC, ενώ θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη ημέρα για τους συνδρομητές του Xbox Game Pass.

Loading