Elon Musk: Τα ρομπότ Optimus θα εκτοξεύσουν την αξία της Tesla στα $25 τρισεκατομμύρια...

Ο Elon Musk ανακοίνωσε στους μετόχους της Tesla ότι το ανθρωποειδές ρομπότ του, Optimus, θα μπορούσε να αυξήσει την αξία της εταιρείας από 580 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα σε 25 τρισεκατομμύρια δολάρια κάποια στιγμή στο μέλλον - δηλαδή 43 φορές μεγαλύτερη. Στην εκδήλωση, ο Musk χαρακτήρισε τον εαυτό του "παθολογικά αισιόδοξο".

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Musk δήλωσε στους μετόχους ότι μια μέρα, τα ρομπότ Optimus θα αποδίδουν όπως ο C-3PO από το Star Wars και θα είναι ικανά να κάνουν μια ολόκληρη σειρά από εργασίες, όπως να καθαρίζουν, να μαγειρεύουν, να είναι δάσκαλοι για τα παιδιά και, το σημαντικότερο, να κάνουν εργοστασιακές εργασίες, όπως να βοηθούν στην κατασκευή νέων Tesla. Ο Musk δήλωσε ότι η Tesla θα ξεκινήσει την περιορισμένη παραγωγή των Optimus το επόμενο έτος και θα τα δοκιμάσει μέσα στα εργοστάσια της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα του Musk να έχει τα ρομπότ Optimus να ενισχύουν τόσο δραματικά την αξία της εταιρείας είναι λίγο φανταστική σε αυτό το στάδιο και λίγο εξωπραγματική. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Musk δεν έδωσε καν ένα χρονικό πλαίσιο για το πότε πιστεύει ότι η εταιρεία θα αξίζει 25 τρισεκατομμύρια δολάρια και υπάρχουν επίσης εκείνα τα σχόλια ότι είναι παθολογικά αισιόδοξος που υποδηλώνουν ότι ακόμη και ο ίδιος πιστεύει ότι αυτός ο στόχος μπορεί να είναι υπερβολικά φιλόδοξος.

[via]

Loading