Επίσημο: Η Sagrada Familia θα ολοκληρωθεί το 2026!

Το La Sagrada Familia Foundation ανακοίνωσε ότι ο μνημειώδης ναός στη Βαρκελώνη πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2026, 100 χρόνια μετά το θάνατο του αρχιτέκτονα Antoni Gaudí. Η κατασκευή της Sagrada Familia ξεκίνησε το 1882 και καθοδηγήθηκε από τον Gaudí μέχρι τον θάνατό του το 1926. Τώρα, μετά από περισσότερα από 140 χρόνια, ανακοινώθηκε η τελική ημερομηνία ολοκλήρωσης.

«Το παρεκκλήσι της Κοίμησης της Θεοτόκου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025 και ο πύργος του Ιησού Χριστού το 2026», δήλωσε το Ίδρυμα La Sagrada Familia στο CNN

Ο Gaudí σχεδίασε την τεράστια εκκλησία με 18 πυργίσκους, 12 από τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί. Οι τελευταίοι έξι βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού πυργίσκου ύψους 170 μέτρων, ο οποίος με την ολοκλήρωση του θα καταστήσει τη Sagrada Familia την υψηλότερη εκκλησία στον κόσμο, καθώς θα ανέρχεται σχεδόν 10 μέτρα ψηλότερα από το Ulm Minster στη Γερμανία.

Τα τελευταία χρόνια, η ταχύτητα της κατασκευής έχει αυξηθεί με μια ομάδα από την εταιρεία μηχανικών Arup να καλείται να βοηθήσει στην επιτάχυνση και στη μείωση του βάρους ενός από τα πολλά κολοσσιαία στοιχεία του. Αυτό κατέστη εφικτό χάριν στην χρησιμοποίηση προκατασκευασμένων πέτρινων panels.

Η Sagrada Familia έχει μια μακρά και περίπλοκη ιστορία κατασκευής, με τον Gaudi να αναλαμβάνει το project και να αλλάζει δραματικά το σχέδιο το 1883 μετά την παραίτηση του αρχικού αρχιτέκτονα.

Η εκκλησία προχώρησε υπό την καθοδήγηση του για τα επόμενα 40 χρόνια μέχρι το θάνατό του, όταν εκτιμάται ότι είχε ολοκληρωθεί λιγότερο από το 15%. Μετά το θάνατο του, η κατασκευή επιβραδύνθηκε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και στη συνέχεια σταμάτησε λόγω του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, όταν και χάθηκε η πλειονότητα των αρχικών σχεδίων του αρχιτέκτονα.

Ο σημερινός σχεδιασμός βασίζεται σε ανακατασκευασμένα σχέδια και μοντέλα. Η Sagrada Familia είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο και σημαντικότερο από τα πολλά κτίρια που σχεδίασε ο Καταλανός αρχιτέκτονας στη Βαρκελώνη.

*Η κεντρική φωτογραφία προέρχεται από τον Nacho Doce/Reuters.

[via]

Loading