Επίσημο: Τα iPhone 16 παρουσιάζονται στις 9 Σεπτεμβρίου!

Κατά μία ημέρα έπεσε έξω ο κατά τ' άλλα έγκριτος Mark Gurman, καθώς η Apple ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο πως το Apple Event θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στο Apple Park του Cupertino στις 20:00 ώρα Ελλάδας. Στη φετινή εκδήλωση η Apple θα παρουσιάσει τη σειρά iPhone 16, νέα μοντέλα Apple Watch και τα AirPods 4, ενώ θα έχουμε και επίσημες ημερομηνίες κυκλοφορίας του iOS 18, του macOS Sequoia και άλλων ενημερώσεων λογισμικού της Apple.

Τα τέσσερα νέα iPhone αναμένεται να διαθέτουν το παραμετροποιήσιμο Action Button και ένα νέο Capture Button για τη λήψη φωτογραφιών που θα έχει ενσωματωμένες χειρονομίες, όπως ένα swipe για μεγέθυνση και σμίκρυνση ή ένα απαλό πάτημα για αυτόματη εστίαση. Το Capture Button θα βρίσκεται στη δεξιά πλευρά των συσκευών κάτω από το κουμπί λειτουργίας.

Η Apple προσθέτει επίσης επεξεργαστή A18 σε όλα τα μοντέλα, έτσι ώστε ολόκληρη η σειρά iPhone 16 να είναι ικανή να υποστηρίξει τα χαρακτηριστικά Apple Intelligence που έρχονται στο iOS 18. Δεν αναμένονται άλλα σημαντικά νέα χαρακτηριστικά για τα τυπικά μοντέλα iPhone 16, αλλά η σειρά Pro θα έχει αύξηση στο μέγεθος της οθόνης, από 6,1 και 6,7 ίντσες σε 6,3 και 6,9 ίντσες, αντίστοιχα, για τα Pro και Pro Max. Και τα δύο μοντέλα θα περιλαμβάνουν επίσης την επιλογή 5x Telephoto zoom που ήταν αποκλειστική για το Pro Max πέρυσι.

Όσον αφορά το Apple Watch, το τυπικό Series 10 αναμένεται να διαθέτει λεπτότερο σχεδιασμό με μεγαλύτερη οθόνη, αλλά η αλλαγή δεν θα είναι ριζική. Η Apple σχεδιάζει επίσης να ανανεώσει το Apple Watch SE και το Apple Watch Ultra και θα μπορούσαμε να δούμε νέα χαρακτηριστικά υγείας, όπως ανίχνευση άπνοιας στον ύπνο και παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης, αλλά δεν είναι ακόμη απολύτως σαφές αν η Apple θα τα έχει έτοιμα εγκαίρως για το φετινό λανσάρισμα.

Έρχονται δύο μοντέλα των AirPods 4, ένα που είναι άμεσος διάδοχος των σημερινών AirPods 3 και ένα που είναι ένα βήμα παραπάνω με υποστήριξη για Active Noise Cancellation σε υψηλότερη τιμή.

Loading