Επίσημο: Θα επιτραπεί το Apple Intelligence στο macOS στην Ευρώπη

Η κυκλοφορία της τελευταίας beta του macOS 15.1 έκρυβε κάτι, και για καλό λόγο: περιλαμβάνει τα πολυαναμενόμενα εργαλεία Apple Intelligence, το όνομα που επέλεξε η Apple για να χαρακτηρίσει τη σουίτα εργαλείων που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Ωστόσο, μια λεπτομέρεια διέφυγε από πολλούς, αλλά όχι από το Numerama: σε αντίθεση με το iOS και το iPadOS, το macOS δεν μπλοκάρει την πρόσβαση σε αυτά τα χαρακτηριστικά στην Ευρώπη.

Παρόλο που η Apple είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της δεν θα ήταν διαθέσιμα στην Ευρώπη σε iPhone και iPad, το macOS θα αποτελέσει εξαίρεση. Όπως σημείωσε το Numerama, είναι απολύτως εφικτό να ενεργοποιήσετε την Apple Intelligence σε ένα Mac στην Ευρώπη, με την προϋπόθεση ότι θα εγγραφείτε σε μια λίστα αναμονής. Αυτή η διαφορά στη μεταχείριση δεν είναι ασήμαντη και αποκαλύπτει τις λεπτές παραμέτρους των ευρωπαϊκών κανονισμών για την τεχνολογία.

Ο λόγος για αυτή τη διαφορά είναι απλός: το macOS δεν θεωρείται "gatekeeper" σύμφωνα με τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτό το καθεστώς, που αποδίδεται στο iOS και το iPadOS, υποβάλλει τα εν λόγω λειτουργικά συστήματα σε αυστηρότερους κανόνες για τον ανταγωνισμό και την προστασία των δεδομένων. Το macOS, ξεφεύγοντας από αυτή την κατηγοριοποίηση, επωφελείται από μεγαλύτερη ελευθερία στην ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

[via]

Loading