Έρχεται μεγάλη «σκούπα» για τις χαμηλής ποιότητας εφαρμογές στο Google Play Store

Η Google ετοιμάζεται να καθαρίσει το Play Store, απομακρύνοντας τις εφαρμογές που θεωρούνται επικίνδυνες και χαμηλής ποιότητας, με στόχο να βελτιωθεί η εμπειρία των χρηστών του λειτουργικού συστήματος Android. Η Google αναφέρει ότι επικαιροποιεί την πολιτική Spam and Minimum Functionality με ισχύ από τις 31 Αυγούστου.

Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν θα επιτρέπει εφαρμογές που κρασάρουν, κλείνουν αναγκαστικά, παγώνουν ή λειτουργούν ανώμαλα. Επιπλέον, η Google θέλει το Play Store να είναι γεμάτο από εφαρμογές που είναι ελκυστικές, σταθερές και ανταποκρίνονται. Οι εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να μην κάνουν τίποτα δεν θα επιτρέπονται στο Play Store. Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν εφαρμογές που εγκαθίστανται αλλά δεν φορτώνουν. Οι εφαρμογές που φορτώνουν αλλά δεν ανταποκρίνονται θα μπορούσαν επίσης να βρεθούν εκτός του Play Store.

Παίρνοντας μια μεγάλη σκούπα για να σαρώσει το Play Store, είναι πιθανό κάποιες εφαρμογές που φαίνονται να είναι νόμιμες να πάρουν την άγουσα μαζί με τους μη λειτουργικούς και κρασαρισμένους τίτλους. Πίσω στο 2020, όταν πέρασε επίσης από το Play Store από μια αντίστοιχη διαδικασία, η Google αφαίρεσε μερικές εφαρμογές με εκατομμύρια εγκαταστάσεις η καθεμία, οι οποίες, ωστόσο, παραβίαζαν την πολιτική Spam and Minimum Functionality.

Η Google αναφέρει ότι ένα παράδειγμα εφαρμογών με περιορισμένη λειτουργικότητα και περιεχόμενο περιλαμβάνει εκείνες που είναι στατικές χωρίς συγκεκριμένες λειτουργίες. Τέτοιες εφαρμογές θα μπορούσαν να καταλήξουν να αφαιρεθούν από το Play Store και η Google αναφέρει ως συγκεκριμένα παραδείγματα εφαρμογές μόνο για κείμενο ή για αρχεία PDF. Οι εφαρμογές με πολύ λίγο περιεχόμενο που δεν δεσμεύουν τον χρήστη είναι επίσης υποψήφιες για αφαίρεση.

Για παράδειγμα σκεφτείται μια απλή εφαρμογή wallpaper. Να θυμάστε ότι η Google επιδιώκει να αφαιρέσει εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να μην κάνουν τίποτα ή δεν έχουν καμία λειτουργία και απλώς καταλαμβάνουν χώρο στο Play Store και, αν τις κατεβάσετε, και στη συσκευή σας.

[via]

Loading