Φήμες: Η Qualcomm κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της Intel!

Η Intel ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών στον κόσμο, ενώ κάθε άλλη εταιρεία βρισκόταν σε δεύτερη μοίρα. Αυτές οι μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, και τώρα υπάρχει μια νέα αναφορά που υποστηρίζει ότι η Qualcomm, ο σημερινός κατασκευαστής mobile επεξεργαστών έχει καταθέσει προσφορά εξαγοράς στην Intel.

Η αναφορά προέρχεται από την εφημερίδα The Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές. Το δημοσίευμα προσθέτει ότι μια συμφωνία για την αγορά της Intel από την Qualcomm είναι «μακριά από κάθε βεβαιότητα», οπότε μπορεί να μην πραγματοποιηθεί. Συγκεκριμένες οικονομικές λεπτομέρειες αυτής της προσφοράς δεν αποκαλύφθηκαν. Υπήρχαν προηγούμενες ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι η Qualcomm ενδιαφερόταν να αγοράσει ορισμένα από τα τμήματα σχεδιασμού τσιπ της Intel.

Ακόμη και αν ανακοινωθεί μια τέτοια συμφωνία, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθεί υπό το βλέμμα των κυβερνητικών ρυθμιστικών αρχών για να δουν αν θα παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία. Η Qualcomm θα μπορούσε να αναγκαστεί να πουλήσει τμήματα της Intel προκειμένου να περάσει την κανονιστική διαδικασία.

Η Intel είδε τις τύχες της να μειώνονται κατά πολύ τον τελευταίο χρόνο, καθώς πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι ο άλλοτε κυρίαρχος σχεδιαστής και κατασκευαστής τσιπ έχασε την τρέχουσα επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης, της οποίας ηγούνται άλλες εταιρείες τσιπ, κυρίως η Nvidia. Νωρίτερα φέτος, η Intel αποκάλυψε ότι όχι μόνο ο οικονομικός της αριθμός είχε πέσει έξω από τις προβλέψεις της, αλλά και ότι επρόκειτο να απολύσει 15.000 υπαλλήλους της μέχρι το τέλος του 2024. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει περίπου το 15% του εργατικού δυναμικού της εκείνη τη στιγμή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Intel ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προβεί σε πρόσθετες αλλαγές για την εξοικονόμηση χρημάτων. Αυτό περιελάμβανε την παύση των σχεδίων για την κατασκευή δύο εργοστασίων της, μαζί με τη μετατροπή της επιχείρησης χυτηρίων σε ανεξάρτητη θυγατρική της εταιρείας.

Η Qualcomm εξακολουθεί να είναι ο κορυφαίος επεξεργαστής τρίτων για φορητές συσκευές. Ωστόσο, προσπαθεί να ενισχύσει και την επιχείρησή της στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Νωρίτερα φέτος, ανακοίνωσε τη σειρά Snapdragon X με επεξεργαστές βασισμένους στην αρχιτεκτονική της Arm, οι οποίοι κατασκευάζονται ειδικά για υπολογιστές με Windows 11. Οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές υπολογιστών πωλούν πλέον φορητούς υπολογιστές με κάποια μορφή chip Snapdragon X, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft με ορισμένες από τις συσκευές Surface.

[via]

Loading