Gemini: Η AI της Google θα επιτρέπει αποστολή μηνύματος και κλήση χωρίς να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου

Η Google συνεχίζει να ενσωματώνει τον βοηθό Gemini Live σε όλα τα Android smartphones, με τη δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων και αποστολής μηνυμάτων, ακόμη και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη. Όπως ανακαλύφθηκε σε ένα κομμάτι ενός μη κυκλοφορημένου ακόμα κώδικα από το Android Authority, η ενημέρωση θα εδραιώσει περαιτέρω το Gemini ως αντικαταστάτη του Google Assistant.

Ο έλεγχος του smartphone ενώ είναι κλειδωμένο είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που φέρει την υπογραφή του Gemini Live. Θα μπορούσατε ήδη να μιλήσετε στην AI και να της κάνετε ερωτήσεις όταν το smartphone σας είναι κλειδωμένο, αλλά προς το παρόν, μόνο ο Google Assistant μπορεί να στείλει μηνύματα ή να πραγματοποιήσει κλήσεις χωρίς να ξεκλειδώσει τη συσκευή. Ο μη δημοσιευμένος κώδικας δείχνει ότι το Gemini θα αποκτήσει και αυτή τη δυνατότητα.

Σύμφωνα με τις εικόνες στον κώδικα, οι ρυθμίσεις του Gemini θα έχουν έναν διακόπτη που θα επιτρέπει στο Gemini να στέλνει μηνύματα ή να πραγματοποιεί κλήσεις από κλειδωμένες συσκευές. Όταν ενεργοποιηθεί, μπορείτε να ζητήσετε από την AI να στείλει μήνυμα ή να καλέσει άτομα πριν ξεκλειδώσετε το smartphone, αν και σε περίπτωση που θέλετε να δείτε μια απάντηση με προσωπικές πληροφορίες, θα πρέπει να ξεκλειδώσετε το smartphone σας ως μέτρο ασφαλείας. Το πλεονέκτημα για τους χρήστες να μπορούν οι Gemini να επικοινωνούν από κλειδωμένες συσκευές είναι ότι καθιστά δυνατή τη λειτουργία hands-free, κάτι που είναι ιδανικό όταν οδηγείτε ή είστε απασχολημένοι με κάποιον άλλο τρόπο.

Ο υπό ανάπτυξη κώδικας προαναγγέλλει επίσης αλλαγές στην εμφάνιση του Gemini, απλοποιώντας το περιβάλλον χρήσης με ορισμένους τρόπους. Για παράδειγμα, το κυμαινόμενο πλαίσιο κειμένου θα επεκτείνεται κάθετα ώστε να μπορείτε να βλέπετε όλο το κείμενο και τα Gemini Extensions θα ομαδοποιούνται ανά κατηγορία για να είναι ευκολότερη η εύρεση τους. Υπάρχουν επίσης λιγότερες εντολές-παραδείγματα για τις κατηγορίες, μόνο μία αντί για τρεις.

[via]

Loading