Το έχετε καταλάβει τον τελευταίο καιρό ότι έχει ξημερώσει μια νέα εποχή όπου οι ψηφιακοί βοηθοί και η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε συσκευής, είτε μιλάμε για smartphones, tablets και laptops, είτε για gadgets και συσκευές IoT.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν επενδύσει τεράστια ποσά για την έρευνα και ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου για το ποιος θα προλάβει να "τρυπώσει' στις περισσότερες συσκευές. Μέχρι στιγμής στη μάχη προηγούνται ξεκάθαρα οι Amazon Alexa και Google Assistant, ενώ ακολουθούν οι Microsoft Cortana, Samsung Bixby και Apple Siri. Στο CES 2018, πάντως, είδαμε τις Amazon και Google να ανακοινώνουν την επέκταση των ψηφιακών βοηθών τους σε διάφορες συσκευές, με πολλούς ισχυρούς συνεργάτες για κάθε εταιρεία και μάλιστα όχι κατ' αποκλειστικότητα.
Για την ώρα, όμως, η χρήση των ψηφιακών βοηθών μας αφήνει ελαφρώς αδιάφορους, μιας και για να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητές τους θα πρέπει να χρησιμοποιείς την Αγγλική γλώσσα, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα είναι διαθέσιμοι σε πολλές ακόμη γλώσσες (ίσως και στα Ελληνικά). Αν, τώρα, έχετε πραγματικά μεγάλη άνεση στην χρήση και κατανόηση της Αγγλικής γλώσσας και "τρώγεστε" να αγοράσετε κάποια έξυπνη συσκευή, τότε καλό θα είναι να γνωρίζετε τις δυνατότητες του ψηφιακού βοηθού που τη συνοδεύει.
Γι' αυτον τον λόγο, η Google αποφάσισε να δημιουργήσει μια ξεχωριστή ιστοσελίδα για τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant, όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις πιθανές εντολές, αναζητήσεις και αλληλεπιδράσεις μαζί του, πέραν της ερώτησης "τι καιρό θα κάνει αύριο"...