Google Chrome: Τα νέα χαρακτηριστικά που προστατεύουν την ιδιωτικότητα και τα... νεύρα μας

Η Google ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει τρεις νέες λειτουργίες για το Chrome που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς απέναντι στις διαδικτυακές απειλές και θα σας δώσουν μεγαλύτερο έλεγχο στα δεδομένα σας. Τα τρία νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα αναβαθμισμένο Safety Check, τη δυνατότητα να εξαιρεθείτε πιο εύκολα από ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις ιστοσελίδων και τη δυνατότητα να χορηγείτε δικαιώματα σε ιστοσελίδες μόνο για μία φορά.

Με την αναβαθμισμένη λειτουργία Safety Check, το Chrome θα παραμένει αυτόματα σε επιφυλακή στο παρασκήνιο, λαμβάνοντας πιο προληπτικά μέτρα για να σας κρατήσει ασφαλείς. Ορισμένες ενέργειες στις οποίες μπορεί να προβεί αυτόνομα περιλαμβάνουν την ανάκληση δικαιωμάτων από ιστοσελίδες που δεν επισκέπτεστε πλέον και την επισήμανση ανεπιθύμητων ειδοποιήσεων. Αν βρει κάτι που χρειάζεται την προσοχή σας, θα σας ενημερώσει. Το Safety Check θα συνεργαστεί επίσης με το Google Safe Browsing για να σας προστατεύσει από καταχρηστικές ειδοποιήσεις.

Στη συνέχεια, η Google αναφέρει ότι θα καταστήσει ευκολότερη την εξαίρεση από τις ειδοποιήσεις των ιστοσελίδων. Οι χρήστες θα βλέπουν πλέον ένα κουμπί διαγραφής κάτω από τις ειδοποιήσεις, ώστε να μπορούν να το πατήσουν αν δεν θέλουν να συνεχίσουν να τις λαμβάνουν. Η λειτουργία έρχεται πρώτα στις συσκευές Pixel, αλλά σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερα Android smartphones. Στις υποστηριζόμενες συσκευές, η λειτουργία αυτή έχει οδηγήσει σε μείωση του όγκου των ειδοποιήσεων κατά 30%.

Τέλος, οι χρήστες του Chrome θα μπορούν σύντομα να δίνουν άδειες μιας χρήσης στις ιστοσελίδες. Αυτό θα σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε πλήρως με μια ιστοσελίδα όσο το χρειάζεστε, αλλά δεν θα είναι απαραίτητο να δίνετε στις ιστοσελίδες επιπλέον έλεγχο όταν φεύγετε. Αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση του απορρήτου σας, ειδικά στην περίπτωση που δίνετε άδεια για τη χρήση της κάμερας σας.

Η Google δηλώνει ότι αναπτύσσει σταδιακά αυτές τις λειτουργίες, οπότε κάποιοι από εσάς θα τις λάβετε πριν από άλλους.

[via]

Loading