Google Chrome: Τρεις χρήσιμες λειτουργίες για όσους ανοίγουν πολλές καρτέλες

Η διαχείριση των καρτελών σας στο Chrome μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, ειδικά αν προσπαθείτε να βρείτε μια συγκεκριμένη καρτέλα ανάμεσα σε όλες τις ανοιχτές. Τώρα, η Google εγκαινιάζει τρεις νέους τρόπους για να σας βοηθήσει να οργανώσετε καλύτερα τις πολλαπλές καρτέλες του Chrome στο smartphone, το tablet και τον υπολογιστή.

Η πρώτη στη λίστα είναι τα «tab groups» (ομάδες καρτελών). Οι «ομάδες καρτελών» που είναι ήδη διαθέσιμες σε υπολογιστές και συσκευές Android, έρχονται στο Chrome για iOS και iPadOS. Χρησιμοποιώντας το iPhone ή το iPad σας, θα μπορείτε να ομαδοποιείτε παρόμοιες καρτέλες και να τους αποδίδετε ένα συγκεκριμένο όνομα, καθώς και να τις συσχετίζετε με χρώμα, ώστε να είναι εύκολα αναγνωρίσιμη η κάθε μία.

Για να δημιουργήσετε μια ομάδα καρτελών, ανοίξτε το πλέγμα καρτελών, πατήστε παρατεταμένα την καρτέλα που θέλετε να οργανώσετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή «Add Tab to New Group». Αφού αποθηκεύσετε τις καρτέλες σας σε ομάδες, μπορείτε να τις ταξινομήσετε και να τις αναδιατάξετε με το ιδανικό για εσάς στυλ.

Το επόμενο βήμα είναι η δυνατότητα συγχρονισμού των ομάδων καρτελών σας σε πολλαπλές συσκευές. Η λειτουργία αυτή, που κυκλοφορεί σιγά-σιγά για το Chrome σε φορητές συσκευές και υπολογιστές, θα σας επιτρέπει να ανοίξετε μια ομάδα καρτελών σε μια συσκευή και στη συνέχεια να τη συνεχίσετε σε μια άλλη. Οι «ομάδες καρτελών» σας συγχρονίζονται στη συνέχεια αυτόματα στο Chrome σε όλες τις συσκευές.

Ως ένα παράδειγμα που προτείνει η εταιρεία, θα μπορούσατε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Chrome στο smartphone σας για να κάνετε έρευνα για εστιατόρια και άλλες δραστηριότητες για ένα επερχόμενο ταξίδι. Με όλες τις πληροφορίες που συλλέγετε, δημιουργείτε μια ομάδα καρτελών για να τις οργανώσετε όλες. Θέλετε όμως μια μεγαλύτερη οθόνη για να προβάλλετε και να εργάζεστε πιο εύκολα με τις ομάδες σας. Τότε είναι που στρέφεστε στο Chrome στον υπολογιστή σας, όπου οι «ομάδες καρτελών» που δημιουργήσατε είναι συγχρονισμένες και διαθέσιμες.

Αυτό μας φέρνει στο τρίτο νέο χαρακτηριστικό, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Τις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο, το Chrome θα αρχίσει να προτείνει σελίδες που μπορεί να θέλετε να επισκεφτείτε ξανά με βάση τις καρτέλες που έχετε ήδη ανοίξει σε άλλες συσκευές.

Για παράδειγμα, ίσως περιηγείστε σε μια ιστοσελίδα ενώ βρίσκεστε στη δουλειά και θέλετε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Συνήθως, μπορεί να έχετε αποθηκεύσει τη σελίδα σε bookmark ή ακόμη και να έχετε καταγράψει τη διεύθυνση URL. Αλλά με αυτό το νέο τέχνασμα, το Chrome θα σας προτείνει προληπτικά να επισκεφθείτε ξανά την τοποθεσία με μια ειδοποίηση στη σελίδα New Tab στο iPhone, τη συσκευή Android ή τον υπολογιστή σας.

[via]

Loading