Google Maps: Επίσημα πλέον το ταχύμετρο και τα όρια ταχύτητας στο iOS!

Το Google Maps εισήγαγε το ταχύμετρο και τα όρια ταχύτητας στο iOS και το CarPlay, μετά από 5+ χρόνια από το ντεμπούτο τους για συσκευές Android, με σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες του iPhone να αποφύγουν τις κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα κατά την οδήγηση. Οι πρώτες ενδείξεις ήρθαν στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες, αλλά πλέον η Google έχει επιβεβαιώσει και επίσημα την ενσωμάτωση των νέων εργαλείων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας TechCrunch, η Google έχει αρχίσει να παρουσιάζει ταχύμετρα και όρια ταχύτητας για τους χρήστες iPhone σε παγκόσμιο επίπεδο. Όταν οι χρήστες ξεκινούν την πλοήγηση στο Google Maps, η ταχύτητα του οχήματος εμφανίζεται σε μίλια ή χιλιόμετρα, ανάλογα με την περιοχή.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το ταχύμετρο και τα όρια ταχύτητας πατώντας την εικόνα του προφίλ σας στην εφαρμογή Google Maps στο iPhone σας και πηγαίνοντας στα Settings > Navigation > Driving options. Μόλις ενεργοποιηθεί, η λειτουργία των ορίων ταχύτητας θα αλλάζει χρώματα στην ένδειξη ταχύτητας για να σας ωθήσει να οδηγείτε εντός του ορίου ταχύτητας που έχει θεσπιστεί στην περιοχή σας.

Σε μια σελίδα υποστήριξης, η Google ανέφερε ότι το ταχύμετρο δείχνει την ταχύτητα του οχήματος για "ενημερωτική χρήση μόνο". Θα πρέπει να βασιστείτε στο ταχύμετρο του οχήματός σας για να επιβεβαιώσετε την πραγματική ταχύτητα οδήγησής σας. Η εταιρεία εγκαινίασε τη λειτουργία του ταχύμετρου και των ορίων ταχύτητας στο Android το 2019. Τον Μάιο του ίδιου έτους, επεκτάθηκε σε περισσότερες από 40 χώρες.

[via]

Loading