Google Maps: Νέα αναβάθμιση στην ποιότητα της υπηρεσίας, αλλά και του Street View

Το Google Maps αποκτά πιο ευκρινείς δορυφορικές εικόνες και περισσότερο περιεχόμενο Street View, ενώ το Google Earth θα επιτρέπει σύντομα στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες ιστορικές εικόνες.

Ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα, η Google εισάγει ευκρινέστερες δορυφορικές εικόνες στα Maps και Earth αξιοποιώντας το μοντέλο Cloud Score+ AI που μπορεί να αναγνωρίζει και να αφαιρεί τα σύννεφα, τις σκιές των σύννεφων, την ομίχλη και την καταχνιά. Αυτό το κάνει χωρίς να αφαιρεί τον πάγο, το χιόνι, τις σκιές των βουνών και άλλα μοτίβα καιρού του πραγματικού κόσμου.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια «πιο φωτεινή, πιο ζωντανή υδρόγειο» για μια «πιο καθαρή, πιο ακριβή ματιά στη Γη». Το παράδειγμα παραπάνω είναι μια σύνθετη εικόνα με το Cloud Score+ AI που δείχνει τις λίμνες Toshka της Αιγύπτου. Παράλληλα, η Google εγκαινιάζει «μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις του Street View» με νέες εικόνες σε σχεδόν 80 χώρες.

Το Street View εγκαινιάζεται για πρώτη φορά στη Βοσνία, τη Ναμίμπια, το Λιχτενστάιν και την Παραγουάη. Θα υπάρξουν επίσης διευρυμένες εικόνες σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Κόστα Ρίκα, η Δανία, η Γαλλία, η Ισλανδία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Νέα Ζηλανδία, οι Φιλιππίνες, η Ρουάντα, η Σερβία, η Ισπανία, η Νότια Αφρική, η Ελβετία και η Ουρουγουάη.

Τέλος, σήμερα, το Google Earth αποκτά νέες ιστορικές (δορυφορικές και εναέριες) εικόνες, οι οποίες καλύπτουν έως και 80 χρόνια, στις εκδόσεις για web και φορητές συσκευές.

[via]

Loading