Google Photos: Ξεκίνησε το λανσάρισμα της νέας AI λειτουργίας Ask Photos

Η Google ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει να διαθέτει πρώιμη πρόσβαση στη νέα λειτουργία «Ask Photos» για την υπηρεσία Google Photos. Διαθέσιμη τόσο σε χρήστες iOS όσο και σε χρήστες Android, η νέα λειτουργία Google Photos εκμεταλλεύεται το Gemini AI της Google για να παρέχει νέους τρόπους αναζήτησης.

Με το Ask Photos, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν όρους αναζήτησης φυσικής γλώσσας για να βρίσκουν συγκεκριμένες αναμνήσεις ή πληροφορίες στις εικόνες τους. Η Google αναφέρει ότι οι χρήστες του Google Photos μπορούν να θέτουν όλα τα είδη ερωτήσεων για να βρουν περιεχόμενο από τις βιβλιοθήκες εικόνων τους, με τη λειτουργία να είναι σε θέση να αναζητήσει σε όλες τις εικόνες Google Photos ενός ατόμου για να εμφανίσει σχετικά αποτελέσματα. Μερικά παραδείγματα:

  • Ποιες είναι οι καλύτερες φωτογραφίες από κάθε εθνικό πάρκο που επισκέφθηκα;
  • Πού κατασκήνωσα πέρυσι;
  • Πότε λήγουν τα εισιτήριά μου;
  • Ποια ήταν τα καλύτερα πράγματα που είδαμε στο ταξίδι μας;
  • Τι έφαγα στο ξενοδοχείο στην [τοποθεσία];
  • Τι έφαγα στην αγορά στην Ταϊλάνδη;
  • Ποιες είναι οι καλύτερες φωτογραφίες από το πάρτι γενεθλίων;
  • Τι θέματα είχαμε για οικογενειακά πάρτι γενεθλίων;

Το Ask Photos είναι σε θέση να κατανοήσει το πλαίσιο και το θέμα των φωτογραφιών για να δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις. Με την τελευταία ερώτηση που αναφέρεται παραπάνω, για παράδειγμα, το Ask Photos μπορεί να δει τι διακοσμήσεις υπάρχουν στο φόντο μιας εικόνας ή σε μια τούρτα γενεθλίων για να απαντήσει στο ερώτημα.

Η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιμέλεια των καλύτερων εικόνων που τραβήχτηκαν σε ένα ταξίδι, εξοικονομώντας χρόνο επεξεργασίας. Μπορεί επίσης να παρέχει τα κυριότερα σημεία του ταξιδιού και να προτείνει κορυφαίες εικόνες με λεζάντες για να τις μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Google αναφέρει ότι τα προσωπικά δεδομένα στις φωτογραφίες Google Photos δεν χρησιμοποιούνται για διαφημίσεις, αλλά ορισμένα ερωτήματα θα επανεξεταστούν από ανθρώπους για τη βελτίωση της λειτουργίας. Τα δεδομένα δεν θα συνδέονται με λογαριασμό Google για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας. Οι απαντήσεις που παρέχονται από το Ask Photos, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών και των video, δεν επανεξετάζονται από ανθρώπους, εκτός εάν παρέχεται ανατροφοδότηση ή σε σπάνιες περιπτώσεις για την αντιμετώπιση της κατάχρησης ή της βίας.

Το Ask Photos είχε ήδη παρουσιαστεί σε preview στο πλαίσιο του Google I/O, αλλά τώρα έχει αρχίσει να κυκλοφορεί, με τη Google να παρέχει πρώιμη πρόσβαση σε επιλεγμένους χρήστες Google Photos για iOS και Android στις ΗΠΑ. Είναι θέμα χρόνου, λοιπόν, να το δούμε και στην Ευρώπη.

Loading