Εντείνονται οι πιέσεις της Huawei προς την άμεση εξέρευση λύσης σχετικά με το μπλοκάρισμα της από τις ΗΠΑ. Η Κινεζική εταιρεία έχει προσφύγει στα Αμερικανικά Δικαστήρια χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματικό το διάταγμα του προέδρου Trump, ενώ τονίζει πως δημιουργείται ένα πολύ επικίνδυνο "δεδικασμένο" που μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να βλάψει και άλλες εταιρείες σε περίπτωση που "μπουν στο μάτι" της κυβέρνησης.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Shenzhen, ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της Huawei, κ. Song Liuping, δήλωσε ότι η τοποθέτηση της Huawei στη μαύρη λίστα θα προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην ευρύτερη βιομηχανία του κλάδου της Τεχνολογίας, κάτι που θα επηρεάσει δισεκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο.
Αυτή η απόφαση θα βλάψει τους πελάτες μας σε περισσότερες από 170 χώρες και μιλάμε για περισσότερους από 3 δισ. πελάτες που χρησιμοποιούν συσκευές και υπηρεσίες της Huawei. Απαγορεύοντας τις Αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται με τη Huawei, η αμερικανική κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας Αμερικανών πολιτών σε περισσότερες από 1200 εταιρείες.
Οι πολιτικοί στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν την ισχύ του κράτους για να επιτεθούν σε μια ιδιωτική εταιρεία. Παίζοντας το χαρτί της κυβερνοασφάλειας για να δικαιολογηθεί η επίθεση τους κατά της Huawei δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στην παγκόσμια ασφάλεια.
Είναι εντυπωσιακό ότι εκμεταλλεύονται όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεση τους (νομικά, διπλωματικά, γραφειοκρατικά). Θέλουν να μας πετάξουν έξω από τον χώρο. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό και δεν έχει προηγούμενο. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει ούτε μία απόδειξη ότι η Huawei αποτελεί απειλή για την ασφάλεια, ούτε όπλο, ούτε καπνός. Μόνο εικασίες.
Σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο η Huawei και οι τηλεπικοινωνίες. Αύριο θα μπορούσε να είναι ένας άλλος κλάδος της βιομηχανίας, μια άλλη εταιρεία και οι πελάτες της.
Από την πλευρά των ΗΠΑ έχουμε μόνο τις δηλώσεις του Mike Pompeo, γενικό γραμματέα των ΗΠΑ, σε συνέντευξη του στο Fox Business Network:
Η Huawei αποτελεί όργανο της κινεζικής κυβέρνησης. Είναι βαθιά δικτυωμένοι. Είναι κάτι που δύσκολα μπορούν να καταλάβουν οι Αμερικανοί πολίτες.
Οι Αμερικανικές εταιρείες συνεργάζονται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, το οποίο σημαίνει πως συμμορφώνονται με τους νόμους μας. Όμως, κανένας Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δίνει διαταγές σε μια ιδιωτική Αμερικανική εταιρεία. Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στην Κίνα. Εκεί απλά λειτουργούν σε ένα διαφορετικό πλαίσιο.
Σταθερά το βιολί τους οι ΗΠΑ, αλλά όσο δεν παρουσιάζουν αποδείξεις για τις κατηγορίες τους, τόσο πιο καταχρηστική θα φαίνεται η στάση τους.
[via]