Huawei Watch GT 5 Pro Review: Πολυτέλεια, λειτουργικότητα και αυτονομία σε κορυφαίο επίπεδο!

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στην κατηγορία των smartwatch, η προφανής απάντηση εδώ και πολλά χρόνια είναι μία: Huawei! Η εταιρεία έχει καταφέρει να μετατρέψει το brand της σε συνώνυμο των άρτια κατασκευασμένων, πολυτελών και ιδιαίτερα ποιοτικών smartwatches, με αποτέλεσμα σε κάθε λανσάρισμα νέας σειράς από τη μία να έχουμε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας, από την άλλη να είμαστε σίγουροι για αυτό που θα φορέσουμε στο χέρι μας!

Το άρτι αφιχθέν Huawei Watch GT 5 Pro δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, και έχοντας την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε για αρκετές ημέρες πριν την σημερινή επίσημη παρουσίαση του στη Βαρκελώνη, όπου και είχαμε την τιμή να παρευρευθούμε, μπορούμε από τώρα να μοιραστούμε μαζί σας τις πρώτες εντυπώσεις μας σε ένα ακόμη review εδώ στο Techgear.gr!

Σχεδιασμός - Κατασκευή

Ξεκινώντας από τα βασικά, ο στόχος της Huawei είναι να παρέχει μια ακόμα πιο εξατομικευμένη εμπειρία σε κάθε χρήστη προσφέροντας προηγμένες λειτουργίες, ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης της ευεξίας και της προπόνησης, μεγάλη αυτονομία και φυσικά όλα αυτά «κλεισμένα» σε ένα πολυτελές πακέτο με μοντέρνο σχεδιασμό ιδανικό για κάθε περίσταση.

Στα δικά μας χέρια έχουμε την έκδοση Huawei Watch GT 5 Pro 46mm (υπάρχει και η αντίστοιχη 42mm, όπως και τα Huawei Watch GT 5 στα 46mm και 41mm), με κατασκευή από κράμα τιτανίου αεροδιαστημικής ποιότητας και πλαστικό μαύρο λουράκι που στην δικιά μας περίπτωση είναι ιδανικό για τις προπονήσεις. Εξυπακούεται ότι προσφέρονται πολλές επιλογές σε λουράκια για να επιλέξετε ότι ταιριάζει περισσότερο στο δικό σας στυλ και τις ανάγκες σας.

Στον τομέα του design, το Huawei Watch GT 5 Pro συνεχίζει τη φιλοσοφία της προηγούμενης γενιάς με το οκτάγωνο καντράν που είναι ειδικά επεξεργασμένο για μια πιο διακριτική εμφάνιση και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά ελαφρύ στον καρπό. Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι ο συνδυασμός της πολυτελούς κατασκευής με τον συγκεκριμένο οκταγωνικό σχεδιασμό προσφέρει τα καλύτερα από τους δύο κόσμους: της παραδοσιακής ωρολογοποιίας και των μοντέρνων smartwatches. Επομένως, μπορείτε άνετα να το φορέσετε σε μια επαγγελματική συνάντηση ή μια κοσμική εκδήλωση και να το νιώθετε σαν κόσμημα στον καρπό σας, ενώ εξίσου άνετα μπορείτε να εκτελείτε τις καθημερινές σας προπονήσεις χωρίς να ανησυχείτε για την αντοχή του!

Εξατομίκευση

Με την έλευση του Huawei Watch GT 5 Pro, η εταιρεία προσθέτει 14 νέα watch faces στα ήδη πολλά υπάρχοντα, όλα σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τον χρήστη να εξατομικεύσει το smartwatch ανάλογα με τα γούστα τα, να το αλλάξει ανάλογα με την περίσταση και φυσικά να έχει μπροστά του ανά πάσα στιγμή τις πληροφορίες που χρειάζεται προκειμένου να επιτύχει τους δικούς τους προσωπικούς στόχους εκγύμνασης και ευεξίας. Για παράδειγμα, το Pet Panda βοηθά να έχει επίγνωση των συναισθημάτων του με μια ματιά, το Blooming Brilliant προσφέρει έναν δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο να παρακολουθεί την πρόοδο των δραστηριοτήτων του (με λουλούδια να ανθίζουν όσο προχωρά η ημέρα) και το Activity Rings για τις αθλητικές επιδόσεις.

Λειτουργικότητα

Το Huawei Watch GT 5 Pro τρέχει το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS 5.0 (ήδη έχουν έρθει μερικές ενημερώσεις για επιδιόρθωση σφαλμάτων και βελτιστοποιήση κάποιων λειτουργιών), το οποίο εξακολουθεί να προσφέρει πληθώρα επιλογών για την παρακολούθηση της ευεξίας (ψυχικής και σωματικής), της άσκησης, του ύπνου και των δεικτών που αφορούν τον καρδιακό ρυθμό, τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα, δυνατότητα εκτέλεσης ηλεκτροκαρδιογραφήματος, αρτηριακή σκληρότητα, θερμοκρασία σώματος, επίπεδα στρες κλπ. Όλα αυτά μπορείτε να τα βλέπετε τόσο στο smartwatch, όσο και στην εφαρμογή Huawei Health με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες και συμβουλές για να βελτιωθείτε.  

Προτού περάσουμε σε αυτές τις λειτουργίες, να τονίσουμε ότι το Huawei Watch GT 5 Pro είναι συμβατό με συσκευές Android και iOS, με την αρχική σύζευξη να ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μέσω της εφαρμογής Huawei Health. Αφότου επιτευχθεί η σύζευξη, αξίζει να αναφέρουμε πως μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις από το smartwatch, να ακούτε μουσική, να παρακολουθείτε όλες τις ειδοποιήσεις, ακόμα και να απαντάτε ολοκληρωμένα σε μηνύματα (SMS, WhatsApp, Instagram, Facebook Messenger, Skype, Signal, Telegram, Viber) χάριν στην εμφάνιση πλήρους πληκτρολογίου στην οθόνη.

Η οθόνη του Huawei Watch GT 5 Pro είναι επίπεδη, αποκρίνεται στην αφή ταχύτατα, είναι εξαιρετικά φωτεινή για χρήση σε εξωτερικό χώρο (υπάρχει και Always On mode με ένα μικρό τίμημα στην αυτονομία) και η διαχείριση της γίνεται με τους κλασικούς τρόπους που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια από τα smartwatches της εταιρείας. Αυτό που εκτιμήσαμε πολύ στη νέα συσκευή είναι τα νέα χρώματα που αντικατοπτρίζουν την φυσική κατάσταση, αλλά και τις σαφέστατα πιο ομαλές μεταβάσεις που καθιστούν εξαιρετικά ευχάριστη την εμπειρία χρήσης. Το καλύτερο κατά την ταπεινή μας άποψη, είναι ότι ακόμα και ένας παντελώς αδαής χρήστης μπορεί να κατανοήσει μέσα σε μερικά λεπτά τον τρόπο λειτουργίας και να ανακαλύψει όλα όσα έχει να του προσφέρει το smartwatch με λίγα βήματα. Και μη το ξεχάσουμε, η Huawei έχει προσθέσει τη δυνατότητα λήψης screenshot πατώντας την κορώνα και το κουμπί από κάτω της ταυτόχρονα, η οποία αποθηκεύεται απευθείας στη γκαλερί του smartphone που έχει συνδέσει ο χρήστη.

Huawei TruSense System - Fitness

Η μεγαλύτερη καινοτομία, ωστόσο, του Huawei Watch GT 5 Pro (και των άλλων μοντέλων της σειράς) είναι το ολοκαίνουργιο σύστημα Huawei TruSense. Η εταιρεία έχει αναβαθμίσει το hardware όλων των μοντέλων προκειμένου όλα τα δεδομένα να παρακολουθούνται με μεγαλύτερη αμεσότητα, ακρίβεια και ευελιξία. Για να μην σας κουράζουμε με τεχνικές λεπτομέρειες, ουσιαστικά πρόκειται για νέους αισθητήρες που σε συνδυασμό με τους νέους και σημαντικά πιο πορηγμένους αλγορίθμους προσφέρουν ακόμα πιο αληθοφανή καταγραφή των μετρήσεων που σας ενδιαφέρουν.

Χάριν σε αυτές τις μετρήσεις, το Huawei Watch GT 5 Pro μπορεί να μετατραπεί απρόσκοπτα στον προσωπικό σας σύμβουλο ευεξίας προσφέροντας σας καθημερινά μια αναλυτική κατάσταση της υγείας σας μέσα από την εφαρμογή Huawei Health. Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μπορείτε να μεταβείτε στην ενότητας Health Summary (Σύνοψη Υγείας) για να δείτε από τις τάσεις του κύκλου του ύπνου μέχρι τα επίπεδα δραστηριότητας στην προπόνηση και να ελέξγετε την πορεία σας σε βάθος χρόνου (ημέρες, εβδομάδες, μήνες). Σε περίπτωση που παρατηρήσετε σημαντικές αλλαγές, τότε θα έχετε μια σοβαρή ένδειξη πως θα πρέπει να ζητήσετε επαγγελματική συμβουλή από κάποιον γιατρό ή θεραπευτή.

Τώρα, για τους αθλητικούς τύπους και ειδικά για αυτούς που έχουν το τρέξιμο σε καθημερινή διάταξη, το σύστημα εντοπισμού θέσης Huawei Sunflower έρχεται να ενισχύσει την ακρίβεια εντοπισμού θέσης μέσω ενός νέου αλγόριθμου. Η εταιρεία κάνει λόγο για έως και 40% μεγαλύτερη ακρίβεια της απόστασης, καθώς και 20% μεγαλύτερη ακρίβεια στον ρυθμό. Επίσης, δεν λείπει ο προσωπικός προπονητής τρεξίματος που προσφέρει κρίσιμες συμβουλές και πληροφορίες για την ποιότητα της προπόνησης σας. Από τον χρόνο επαφής στο έδαφος μέχρι την κατακόρυφη ταλάντωση, οι πληροφορίες είναι σημαντικές για τους δρομείς διότι μπορούν να προλαμβάνουν τραυματισμούς και να τρέχουν πιο αποτελεσματικά για να πετύχουν τους στόχους τους.

Ιδιαίτερα χρήσιμοι είναι και οι νέοι έγχρωμοι χάρτες για τις υπαίθριες δραστηριότητες που είναι διαθέσιμοι σε λειτουργία ημέρας / νύχτας (αυτόματη ρύθμιση) για να προσφέρουν μια πιο άνετη και καθαρή οπτική εμπειρία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Υποστηρίζεται τρέξιμο, ποδηλασία, περπάτημα, πεζοπορία, ορειβασία κ.ά. 

Να αναφέρουμε, επίσης, ότι το Huawei Watch GT 5 Pro είναι πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IP69 και προσφέρει ανθεκτικότητα σε πίεση 5ATM, γι’ αυτό και διαθέτει ξεχωριστό mode για τους λάτρεις των καταδύσεων σε βάθος έως 40 μέτρα!

Αυτονομία

Όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν καμία σημασία εάν χρειαζόταν να φορτίζεις το Huawei Watch GT 5 Pro κάθε μέρα. Η εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή και στον τομέα της αυτονομίας, καθώς με μία φόρτιση προσφέρει έως και 14 ημέρες χρήσης! Αντιλαμβάνεστε ότι εάν έρθει με το καλό η ώρα για εκδρομή ή διακοπές, το τελευταίο που θα σκεφθείτε να πάρετε μαζί σας είναι ο φορτιστής του! Όταν χρειαστεί, πάντως, να το φορτίσετε, το Watch GT 5 Pro υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και γεμίζει πλήρως την μπαταρία του σε περίπου 60 λεπτά!

Επίλογος

Για άλλη μια φορά η Huawei θέτει τους κανόνες στην κατηγορία των smartwatch. Με το Huawei Watch GT 5 Pro απλά δεν μπορείς να κάνεις λάθος! Ένα premium smartwatch που ισορροπεί ιδανικά μεταξύ κοσμήματος και προσωπικού βοηθού για την καθημερινότητα σου. Με κλειστά μάτια, λοιπόν, για άλλη μια φορά…

Loading